У ЛОДА вважають, що карантинні обмеження слід послаблювати, хоча все ще можливі спалахи хвороби

2333 0
Жорстких карантинних заходів вживали для того, щоби підготувати систему охорони здоров’я до реагування на пандемію.
Фото: 5 канал

Фото: 5 канал

Епідеміологічна ситуація на Львівщині зараз є контрольованою, однак потрібно розуміти, що карантинні обмеження уже слід послаблювати. Про це під час онлайн-дискусії в ефірі Tvoemisto.tv повідомив заступник голови департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

Відповідні послаблення на державному та місцевому рівнях можуть призвести до локальних спалахів хвороби та підвищення кількості важких хворих.

Читайте також: Якби сама не звернулась, то навіть би не дізналась. Як львів'янка одужала від коронавірусу

«Від цього ніхто не застрахований, ми, так само як інші країни, не зможемо цього обійти. Ми вживали жорстких карантинних заходів для того, щоби підготувати систему охорони здоров’я до реагування на пандемію, бо на початку були слабо готові до цього, м’яко кажучи», – каже він.

Зараз, за словами Андрія Васька, коли систему підготували, згрупували сили, визначили опорні лікарні, укомплектували засоби захисту, отримали обладнання тощо, то готові до збільшення кількості інфікованих громадян.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!