Послаблення карантину. Як у Львові доїхати на роботу

7157 0
Уряд не планує відкривати транспорт для всіх, але в місті вважають, що на роботу їхати можна.
Фото: Politeka

Фото: Politeka

Із 11 травня в Україні і у Львові зокрема послабили деякі карантинні обмеження. Оскільки відкриваються музеї, кафе, деякі магазини, постало питання, як працівники мають добиратись на роботу.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі 1+1 сказав, що наразі уряд не планує змінювати правила роботи транспорту.

«У ці дні ми якраз перебуваємо на піку захворюваності, ми ідемо досить рівно останні 7-8 днів, але ми ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищувала або дорівнювала кількості тих, хто захворів. А це є умовою для перегляду обмежень для транспорту», – сказав Денис Шмигаль, додавши, що працівники мають самі вирішувати питання добирання на роботу.

Читайте також: Чи курсуватиме громадський транспорт і скільки збитків нарахували перевізники

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv керівниця Львівського міського штабу швидкого реагування Галина Слічна, місто без рішення уряду не може вводити зміни у роботі транспорту, тож він і надалі курсуватиме у режимі спецперевезень.

На запитання про те, як добратись на роботу, наприклад, офіціанту, який працює на літньому майданчику, Галина Слічна зазначила, що, на її думку, якщо людина працює, то може скористатись транспортом.

«Зараз хіба не користуються? Перевірок же у нас не було, хто з довідкою їздить. Я вважаю, що людині можуть дати довідку, що вона їде на роботу. У постанові щодо транспорту написано, що той, хто працює, користується транспортом», – сказала Галина Слічна.

Посадовці аргументують обмежену роботу транспорту тим, що він може стати місцем стрімкого поширення коронавірусу.

Додамо, що у постанові уряду про послаблення карантину зазначається, що підприємства мають подбати про те, як працівники добиратимуться на роботу.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!