Посли ЄС затвердили шостий пакет санкцій проти росії. Що він передбачає

958 0
Офіційно деталі санкцій опублікують 3 червня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Посли Євросоюзу затвердили шостий пакет санкцій проти Росії, до якого увійшло часткове нафтове ембарго. Про це повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк у Твіттері.

Читайте також: В Україні просять ввести санкції проти верхівки РПЦ

«Шостий пакет санкцій проти росії затверджений послами ЄС», – йдеться в повідомленні.

Він додав, що зі списку обмежень прибрали персональні санкції щодо голови російської православної церкви патріарха Кирила. Деталі шостого пакету санкцій повинні опублікувати в Офіційному журналі ЄС 3 червня.

Що передбачає шостий пакет санкцій

  • Заборона на імпорт нафти з росії морем. Це обмеження разом з окремими рішеннями Німеччини та Польщі знизить імпорт російської нафти на 92% до кінця 2022 року. 
  • Санкції проти представників силового і військового апарату, пов’язані зокрема з різаниною в Бучі, підприємств промислового та технологічного сектору, пов'язаних із російською агресією, олігархів, суб'єктів російської пропаганди та членів їхніх сімей.
  • Відключення від системи SWIFT одного білоруського та трьох російських банків, зокрема «Сбербанку».
  • Розширення заборон на експорт до росії, особливо хімії та високотехнологічних товарів.
  • Заборона на надання послуг російському нафтовому сектору.
  • Заборона трьох російських ЗМІ, які займаються поширенням пропаганди.
  • Заборона на надання консультаційних послуг для російських операторів.

 

Читайте також: Три країни відкликали своє вето на нафтове ембарго проти росії

Нагадаємо, Європейська комісія подала країнам-членам ЄС проєкт шостого пакету санкцій проти росії за повномасштабне вторгнення в Україну. За словами дипломатів, передбачає поступову заборону на імпорт російської нафти протягом шести-восьми місяців.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!