Зі Львова планують запустити прямий рейс до Іспанії. Підсумки візиту Посла Іспанії до Львова

1544 0
Львів із офіційним візитом відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Сільвія Кортес Мартін побувала у Львові з офіційним візитом у межах Днів іспанської культури. Під час візиту обговорили підписання меморандуму про співпрацю Львівщини та іспанського регіону Мурсія, а також можливість прямого авіасполучення зі Львова до Іспанії.

«За ці два дні ми мали багато зустрічей, зокрема з владою міста та області. Також відвідали ЛНУ ім. Івана Франка та школу-гімназію Святої Софії, де вивчають іспанську мову. Ми відкрили виставку «Шлях Сантьяго» у палаці Потоцьких та Офіс Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби. Наступного року відзначаємо 30 років встановлення дипломатичних відносин між Україною і Іспанією, тому теж плануємо у Львові провести ювілейні заходи», – каже вона.

Голова міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило розповів, що під час візиту Посла Короліства Іспанія обговорили питання підписання меморандуму про співпрацю Львівської області з регіоном Мурсія в Іспанії.

«Товариство створили минулого року, майже рік тому. Воно виникло з робочої групи міськради у співпраці Львова з містами Іспанії. У Товаристві зібралися люди, яким цікава культура, література, мистецтво Іспанії, які займаються вивченням іспанської мови. Тим паче у нас, у Львові, є школа з поглибленим вивченням іспанської мови. Це така друга школа в Україні. Ще одна є лише у Києві», – говорить він.

Щодо авіасполучення між Іспанією та Львовом, то, за словами регіонального менеджера SkyUp в Україні Кирила Федоровського, це питання зараз розглядають. Зокрема, планують запустити прямий рейс зі Львова до Іспанії. Така можливість може з'явитися лише наступного літа.

Анна Чистякова

Фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!