Посол США в Україні засудив зрив ЛГБТ-фестивалю у Львові

1602 0
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт прокоментував зрив Фестивалю рівності, який мав відбутися у Львові 19 березня. У своєму Твіттері дипломат зазначив, що фестиваль «не зміг відбутися через насильницькі протести».
фото: www.akcent.org.ua

фото: www.akcent.org.ua

«Погана новина, що Фестиваль рівності у Львові не зміг відбутися через насильницькі протести. Прояви нетерпимості у Львові протирічать європейському майбутньому, заради якого українці так багато пожертвували», - заявив посол США. 

Нагадаємо, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення у суботу, 19, на проспекті Свободи перед Оперним театром будь-яких акцій. Через це організаторам заходу довелось скасувати проведення ЛГТБ-квесту вулицями Львова.

Слід зазначити, що в рамках фестивалю було заплановано показ фільмів, що раніше не демонструвалися в Україні, кілька фотопроектів, перформенси українських артистів, соціальний театр, TEDtalk, а також вечірка та багато іншого.

Також на суботу був запланований літературний вечір, де свої вірші мали читати вісім сучасних українських поеток і поетів, які приїдуть з різних куточків країни. Організатори відмовилися називати їх імена в цілях безпеки.

Феміністична майстерня на цьому фестивалі мала б представити тренінг «Сусіди», де за допомогою гри будуть виявляти стереотипи у відношенні до інших людей, та як це впливає на життя.

Недільний день фестивалю мав бути відданий театру та музиці.

Минулорічний Фестиваль Рівності відбувся у Києві. В столиці він і надалі проходитиме як щорічний захід. Львів же цього року було обрано як одне з міст програми поїздок по регіонах України. Попри погрози, організатори не планують відмовлятися від його проведення тут.

Від самого початку проти проведення Фестивалю Рівності  виступили депутати міської ради. Проте, організатори дійства запевняли, що фестиваль попри все відбудеться.

Окрім намагання депутатів не дати провести фестиваль у Львові, організатори зіштовхнулися з проблемою локацій. Так, перед тим в програмі було заплановано, що головні події відбуватимуться в Музеї ідей та клубі «Undeground». Однак згодом в закладах вирішили відмовити в оренді приміщень.

Як розповіла арт-директорка клубу «Undeground» Ляна Мицько, їхній заклад відмовив організаторам Фестивалю рівності у оренді приміщення, оскільки дізнались про фізичні погрози і можливі бійки у закладі.

Зрештою, з відкритим листом до міського голови Львова Андрія Садового звернувся митрополит Львівський Ігор (Возьняк), який заявив, що ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ «ЛГБТ-ЛЬВІВ» є провокацією і знаком диявольської війни, несправедливості, яка чиниться у перший тиждень Великого Посту. Такі акції є прямим проявом дискримінації і образи львів'ян, які сповідують сімейні цінності, об'явлені самим Богом».

Фестиваль довелось передчасно закрити, а його організатори покинули місто.

 

Джерело: pravda.com.ua

 

Опублікувала Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!