Посольство США відновлює роботу в Україні, поки що буде діяти у Львові

3223 0
До кінця місяця в планах – повністю переїхати до Києва.
Фото:unsplash.com (умовне)

Фото:unsplash.com (умовне)

Посольство США відновлює роботу в Україні. Поки що воно діятиме у Львові. Про це під час стріму Tvoemisto.tv повідомила тимчасово повірена у справах США Крістіна Квін у межах свого візиту до Львова.

«Два місяці тому, за два дні до початку вторгнення росії, я була у Львові, де говорила, що Сполучені Штати нададуть рішучу відсіч за зневагу путіна до Міжнародного права. Сьогодні – 9 тижнів після вторгнення. Я пишаюся тим, що ми своє слово дотримали. США, НАТО, наші союзники та партнери доставили військову допомогу та іншу підтримку Україні з безпрецедентною швидкістю. Ми зміцнили східний план НАТО», – сказала вона.

Посолка зазначає, що союзники та партнери України схвалили санкції проти росії, яким ще не було аналогів в історії. 

«Путін допустився величезної помилки, розпочавши свою неспровоковану війну проти України. Він досягнув повністю протилежного ефекту. Він хотів поневолити Україну, але внаслідок своїх дій продемонстрував єдність, мужність, сміливість українців. Він хотів розділити союзників та партнерів, але досягнув протилежного», – додала вона.

Читайте також: Цьогоріч у Львові скасували будь-які урочисті події, присвячені Дню міста

За її словами, українці продемонстрували усьому світові, що означає справжній героїзм. Починаючи з прикордонників на острові Зміїному, до бійців «Азову», а також всі українці, які захищали свою країну і приймали в себе вдома переміщених осіб.

«Разом з командою з Польщі ми працювали над поставками гуманітарної допомоги в Україну, ми розповідали про відвагу та героїзм українців. Ми неймовірно задоволені, що повертаємось, та будемо робити все можливе, щоб допомагати боротися Україні», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: США офіційно оголосили про переїзд посольства до Львова

«Ми працюємо надалі працювати, посилювати допомогу. Працювати з українським урядом, з міжнародними організаціями, аби досягти максимального ефекту допомоги», – додала вона.

Наразі посольство США планує їздити з Польщі до України, а працювати у Львові. До кінця місяця в їхніх планах повністю переїхати до Києва. 

Антоніна Костик

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!