Скандал із закупівлями Міноборони. Постачальник пояснив, чому ціни вищі, ніж у магазинах

1588 0
У компанії наводять низку причин, чому порівняння цін на окрему одиницю товару у будь-якому супермаркеті із вартістю у контракті є «неправильним та маніпулятивним».
Фото умовне

Фото умовне

У компанії ТОВ «Актив компані», що є контрагентом Міністерства оборони у наданні послуг із забезпечення продуктами військовослужбовців, заперечують звинувачення у завищенні цін, а інформацію, викладену у ЗМІ, називають маніпулятивною. Про це йдеться у коментарі пресслужби ТОВ «Актив компані», що є у розпорядженні Укрінформу.

«Наводиться інформація про те, що ТОВ «Актив компані» нібито є «прокладкою», розташована за адресою масової реєстрації, має статутний капітал у розмірі лише 1000 грн, реалізує продукцію за завищеними цінами. Вказана інформація є недостовірною, направлена на дискредитацію ТОВ «Актив компані» та Міноборони», – йдеться у коментарі. 

Читайте також: ЗМІ пишуть про закупівлю продуктів для військових за завищеними цінами. У Міноборони спростовують

Водночас у компанії заявили, що в штаті офіційно працевлаштовані 187 працівників, у володінні є понад 2000 кв. метрів складських приміщень, включаючи холодильні камери для зберігання швидкопсувної продукції, понад 70 спеціалізованих вантажних транспортних засобів вантажопідйомністю від 5 до 20 т тощо. Також у компанії додали, що її фактичне місцерозташування не відповідає юридичній адресі, і це пояснюють метою збереження життя та здоров'я працівників підприємства, а також його виробничих потужностей. 

Коментуючи викладені у ЗМІ звинувачення щодо завищення цін на продукти харчування, зокрема, вартість яєць, у ТОВ «Актив компані» повідомили, що: «Під час закупівлі свої цінові пропозиції на розгляд Міноборони надали понад 14 компаній та запропонували ціни від 151 грн до 162 грн за одиницю послуги. Ціна одиниці послуги за кожним з восьми договорів МО, зокрема з ТОВ «Актив компані» у 2023 році, становить зараз 145,8 грн. Послуга включає вартість одного комплекту продуктів за Каталогом з переліком продуктів понад 400 найменувань (що забезпечує повноцінним харчуванням одного військовослужбовця на добу) та доставку по всій території України, зокрема, і в зону бойових дій. Крім того, у вартість також входить освіження (оновлення) фактично поставлених продуктів харчування, у яких спливає термін зберігання, шляхом їх заміни на аналогічні харчові продукти свіжого виробництва». 

У компанії наголошують, що саме з викладених причин порівняння цін на окрему одиницю товару у будь-якому супермаркеті із вартістю у контракті є «неправильним та маніпулятивним». У пресслужбі додали, що ціна на послуги із забезпечення продуктами харчування фіксується на весь рік і не може бути збільшена у разі сезонного подорожчання тих чи інших продуктів.  А також підкреслили, що «з дати укладення договору ТОВ «Актив компані» не реалізувало жодне яйце за ціною 17 грн. Укладенню договору з Міноборони передувало проведення судового товарознавчого дослідження у ННЦ «ІСЕ ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса», згідно з яким ринкова ціна одного яйця становить 9 грн за шт». 

Читайте також: Місія Львова – допомагати. Як місто пережило рік та що далі

ТОВ «Актив компані» звертається до Міноборони України, а також до депутатів Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки із закликом про розслідування витоку інформації з обмеженим доступом та про вжиття заходів убезпечення роботи підприємства, яке гарантує сьогодні якісні послуги з організації харчування тисячам українських військовослужбовців по всій країні».  Разом з тим ТОВ «Актив компані» запросила депутатів профільного оборонного комітету ВР відвідати потужності підприємства, пересвідчитись у їх наявності та високій якості виробництва. 

Нагадаємо, що напередодні «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази. Міноборони у своєму коментарі зазначило, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!