Постійно увімкнені фари і шини за сезоном. У МВС планують оновити правила дорожнього руху

2254 0
У проєкті постанови визначили терміни «шина літня», «шина зимова», «шина усесезонна»

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський подав до уряду проєкт постанови про внесення змін до Правил дорожнього руху. Запропоновані зміни стосуватимуться порядку використання фар, а також шин за сезонами. Проєкт та супровідні документи опубліковані на сайті МВС, – передає УНІАН.

Так, у проєкті постанови визначено терміни «шина літня», «шина зимова», «шина усесезонна». Зокрема, пропонують ввести заборону на експлуатацію транспорту, якщо в проміжку з 1 жовтня по 31 березня на ньому установлено літні шини. Наразі дійсною є вимога про те, що на слизькій дорозі мають використовуватися шини, відповідні станові проїжджої частини. Цю норму МВС планує скасувати.

Читайте також: В Україні дозволили фіксувати порушення ПДР відеореєстраторами

Відмовитися хочуть і від норми про те, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні (або ближнє світло фар в разі їх відсутності). Тепер пропонується, аби така вимога була чинною цілий рік. 

В МВС очікують, що ці зміни «позитивно вплинуть на рівень безпеки дорожнього руху та призведуть до зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод». Порушення відповідних вимог каратиметься, як й інші порушення ПДР. У пояснювальній записці також зазначено, що проєкт акту потребує проведення консультацій з громадськістю. Коли відповідне обговорення відбудеться, поки невідомо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!