Поступове повернення до активного життя та обстріли в області. Ключові події дня у Києві

945 0
29 березня у столиці України було спокійним, без обстрілів та руйнувань.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Попри воєнний стан Київ поступово повертається до активного життя. У вівторок у місті працювали 7 міні-ярмарків у п’яти районах, де продавали картоплю, овочі борщового набору, бакалію тощо.

Крім того, столичні інженери підключили до Wi-Fi майже 700 укриттів. Це, наголошують в КМДА, відкриває можливості школярам активно долучитися до онлайн-навчання, яке стартувало 28 березня. 

Важливо, що показники радіаційного фону та атмосферного повітря в місті – у нормі. Це хвилювало багатьох киян, враховуючи пожежі, які час від часу виникали у Київській області. 

Також читайте: Чи вигідна Україні мирова з Росією. Реакція експертів

Що стосується ситуації навколо міста, то є новини з Ірпеня, яке напередодні звільнили від російських військових. Людей закликають поки не повертатись у місто, адже наразі там небезпечно. Лунають постріли та ведуться обстріли. 

Також, станом на 18:00 год. за даними Генштабу Збройних сил України, окупанти здійснюють відведення окремих підрозділів з території Київської та Чернігівської областей, а також перегруповуються для зосередження основних зусиль на Слобожанському та Донецькому напрямках.

Нагадаємо, 29 березня у Стамбулі завершився черговий етап переговорів між українською та російською делегаціями. Українська сторона наполягає на створенні нової системи гарантій безпеки для нашої держави та утвердженні нового міжнародного договору. Ключова вимога до документу – чіткі гарантії безпеки України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!