Посвідчення водія, термін дії яких вийшов, продовжують діяти в Україні

2376 0
Нововведення поширюється лише на посвідчення, термін дії яких закінчився в період воєнного стану та протягом року з дня його скасування.
Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Посвідчення водія, термін дії якого вийшов в період воєнного стану, продовжує діяти на території України. 

Джерело: Головний сервісний центр МВС у Telegram

«Отже, якщо ваш час є вкрай обмеженим і ви плануєте його спрямувати на допомогу Україні та ЗСУ, то обміняти документ можна після припинення дії воєнного стану», – пояснюють у сервісному центрі.

Читайте також: Українці можуть обміняти посвідчення водія на документ європейського зразка

Тим, хто вирішив обміняти посвідчення водія, варто пам’ятати, що обмін документу вперше можна робити лише після закінчення строку його дії (наступного дня або пізніше). Також у період воєнного стану заміна водійського посвідчення відбувається без надання медичної довідки, лише паспорт, ідентифікаційний код та посвідчення водія. Важливо, що заміну може зробити лише власник посвідчення особисто.

Нагадаємо, що тепер українці знову зможуть сплачувати штрафи з автоматичної фіксації порушення ПДР через «Дію». У застосунок повернули ще одну функцію, яку відімкнули після початку повномасштабної війни. 

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!