Посилення карантину на Львівщині та відсторонення невакцинованих від роботи. Головне за добу

1417 0
Коротко розповідаємо про події минулої доби.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Львівщині через збільшення кількості хворих на коронавірус посилюють карантинні обмеження. Під забороною: приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо); діяльність ринків, крім продовольчих; приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів; приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності; проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів.

Читайте також: Питання дня. Що робити тим, хто був у контакті з хворими на коронавірус

Через зростання агресії з боку Росії у Львові затвердили програму навчань цивільного населення: як володіти зброєю, захистити себе та надати першу домедичну допомогу. Орієнтовно за два тижні місцеві мешканці зможуть записатися та навчатися стрілецькій справі чи то надавати першу допомогу. Для того, щоб отримати відповідні навички та у випадку надзвичайної ситуації мати змогу допомогти собі чи своїм близьким, декілька організацій уже пропонують львів’янам пройти курси першої домедичної допомоги. Tvoemisto.tv підготувало перелік таких курсів, що нині доступні у місті.

Якщо були у контакті з хворою на Covid-19 людиною, варто самоізолюватися на 14 днів, а за перших ознак нездужання – не займатися самолікуванням та відразу звертатись до сімейного лікаря. Інкубаційний період домінуючого нині штаму коронавірусу «Омікрон» зовсім невеликий – приблизно 3 доби, тому перші симптоми можуть з’явитися у цьому проміжку, тобто через три доби після зараження.

Читайте також: У тернопільській лікарні помер 20-річний студент зі Львівщини

Проїзд першою концесійною дорогою в Україні – Краковець – Львів – Броди – Рівне – становитиме близько 8 євроцентрів за 1 кілометр. Це буде дорога першої категорії завдовжки приблизно 280 км. Техніко-економічне обґрунтування проєкту виконала компанія «Автомагістраль-Південь». Деталей ТЕО не можуть назвати – діє договір про нерозголошення.

В Україні почав діяти наказ Міністерства охорони здоров’я, відповідно до якого можуть відсторонити від роботи медиків, комунальників і місцевих урядовців, що не зробили хоча б одного щеплення від Covid-19.

Через стрімке поширення коронавірусу Covid-зону у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ розширили до 150 ліжок. Станом на ранок сьогодні, 31 січня, тут перебуває вже 123 дитини із підтвердженими ПЛР-тестами.

Читайте також: Де пройти курси першої домедичної допомоги у Львові. Локації і вартість

Упродовж цього тижня на Львівщині працюватимуть 26 центрів масової вакцинації населення від Covid-19 у 15 містах. Крім того, щеплення від коронавірусу у визначений час можна отримати у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря.

На автодорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів уночі з 30 на 31 січня зійшло дві снігові лавини до середини проїжджої частини. Висота снігового зсуву сягала близько 7 метрів. Прибрали їх фронтальним навантажувачем.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!