Посилення карантину на Львівщині та довічна стипендія батькові Зеленського. Головне за минулу добу

2476 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Covid-19 – Головне. Комісія з ТЕБ і НС ухвалила рішення про зміну поділу областей на карантинні зони. Так, Городоцький, Миколаївський та Перемишлянський райони Львівщині, а також місто Дрогобич, де раніше була жовта зона, віднесли до помаранчевої.

Читайте також: Що таке втрата державності і чи це лише танки під чужими прапорами за нашими вікнами

Також у помаранчевій зоні залишились Львів, Самбір, Жовківський і Пустомитівський райони. Решта – у жовтій.

У Львівській міськраді на Covid-19 з початку епідемії захворіли 75 працівників. 

Якщо у студентському гуртожитку буде підтверджений випадок коронавірусу, на обсервацію зачинять увесь гуртожиток і встановлюють санітарний пост, повідомив міністр Степанов.
 

Уряд виділив кошти на централізовану закупівлю лікарського препарату «Ремдесивір». Його використовують для хворих з важким перебігом Covid-19.

Станом на 4 вересня у 213 країнах зафіксовано понад 26 млн випадків зараження, з них 287 тис. тільки за минулу добу. В країнах Європи лідерами антирейтингу з кількості нових випадків Covid-19 є Іспанія, Франція, Росія, Україна та Німеччина. У світовому антирейтингу Україна – на 14-му місці.

Читайте також: На Львівщині у 8-річної дитини підозрюють сказ

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 209 осіб (204 – напередодні). Разом 15 116. Одужало – 4 640 (плюс 59), померло – 423 (11 – за добу).

Усього проведено 1 284 ПЛР-тестів. У холодильнику залишаються 1 128 проб.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 430 осіб (2 495 за попередню добу). Загальна кількість 128 228 пацієнтів. Одужало – 59 676 (плюс 859), померло – 2 710 особи (плюс 54).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 15 116 (деталі – дивися вище), далі Київ – 14 158 осіб (плюс 280), Чернівецька – 10 624 (+ 137) та Харківська – 9 941 (+ 301 осіб) області.

Зеленські – День Незалежності – Шахта «Надія». На розгляд Кабміну мали винести затвердження проєкту указу президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти. Серед них є батько президента Олександр Зеленський.

Читайте також: У міськраді обіцяють, що паркування в зеленій зоні біля «Океану» не буде

Проте це питання спочатку зняли з розгляду, а пізніше прем’єр Шмигаль розповів, що список щодо довічних стипендій буде розширюватися.

Президент Зеленський не коментуватиме звинувачення проти суддів Окружного адміністративного суду Києва, але взяв їх до відома.

Святкування Дня Незалежності у 2020 році у столиці коштувало щонайменше 1,6 млн грн. 2019 року уряд заплатив за святкування 259,6 тис., а столиця за окремі заходи – 290 тис.

Гірникам шахти «Надія» перерахували 5 млн грн на виплату боргів по зарплатах. Крім цього, 31 серпня, ДП «Калуська ТЕЦ-НОВА» перерахувало шахті ще 3,7 млн грн.

Реакція на САП. Верховна Рада не призначила в комісію з проведення конкурсу на зайняття посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) 7 осіб, мотивуючи це браком досвіду у них і підконтрольністю Офісу президента.

Раніше негативно на відбір членів цієї комісії відреагували Євросоюз, ключові європейські держави та Світовий банк. А посли країн «Великої сімки» нагадали про необхідність прозорого та політично нейтрального відбору керівників антикорупційних органів. 

Читайте також: В Україні посилили відповідальність за викрадення автомобілів

Лукашенко – Путін. Поруч з будівлею МВС у Мінську протестували близько 30 журналістів білоруських видань. Вони вимагали відповісти на питання щодо затриманих колег.

Прем’єр РФ Мішустін заявив, що Москва і Мінськ «досягли прогресу щодо майбутньої Союзної держави».

В. о. Білорусі Лукашенко назвав інформацію про отруєння російського опозиціонера Навального фальсифікацією.

Міністр закордонних справ Кулеба заявив, що Україна готова йти на жорсткі кроки у разі «недружніх дій Білорусі».

(Не) санкції на отруєння Навального. У Німеччині впливові політики закликали до економічних кроків проти РФ, у тому числі щодо «Північного потоку-2», у зв’язку з отруєнням Навального.

У Єврокомісії заявили, що питання санкцій ЄС може бути розглянуте тільки після проведення розслідування та встановлення винних у нападі на політика. 27 країн-членів ЄС готують спільну заяву.

Читайте також: Збірна України у Львові перемогла Швейцарію у матчі Ліги націй

Прем’єр Польщі Моравецький жорстко висловився про Росію. «Грузія-2008. Крим і Донбас з 2014 року. MH17. Солсбері-2018. Берлін-2019. Навальний-2020. Скільки тривожних дзвінків нам потрібно, щоб нарешті зрозуміти, що ми маємо справу з ворожим режимом? Діалог, партнерство, компроміс – це чужі їм слова. Пора робити висновки», – написав він.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!