Дострокові канікули та посилення карантину у Львові. Головне за добу

1731 0
Коротко розповідаємо про головні новини доби.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Через погіршення епідситуації у Львові посилюють карантин. Вже з понеділка, 18 жовтня нові обмеження діятимуть у багатьох сферах. Зокрема, йдеться про заклади освіти, культури, торгівлі, громадського харчування, спортзали, готелі та хостеси. Якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявним ПЛР-тестом.

Учні у Львові з 18 жовтня йдуть на канікули. За словами міського голови Андрія Садового, усі школярі йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкілля та дозвілля. Раніше у Львові планували із 18 жовтня перевести 5-11 класи на тиждень на дистанційне навчання, а канікули розпочати із 25 жовтня.

Водночас садочки у Львові продовжать працювати навіть під час посиленого карантину із 18 жовтня, але з додатковими карантинними вимогами та перевірками. При цьому всі дитячі розважальні центри з понеділка, 18 жовтня, мають призупинити свою діяльність на час нової хвилі коронавірусу.

У Львові через реконструкцію з 13 жовтня закрили частину вулиці Бандери. Упродовж місяця буде перекрито перехрестя з вул. Городоцькою від вул. Тобілевича до пл. Кропивницького. Відтак, курсуватимуть експрес-маршрути, у деяких з них діятиме пересадковий квиток. 

У львівському аеропорту з’являться нові рейси. Авіакомпанія Wizz Air оголосила про відкриття більш ніж 25 нових рейсів з України. Зокрема, йдеться про дев'ять нових напрямків зі Львова. 

На Львівщині, аналогічно до Львова, із 18 жовтня встановлять додаткові карантинні обмеження. Заклади можуть працювати лише за наявності у персоналу «жовтого» або «зеленого» сертифікату про вакцинацію, негативного тесту на Covid-19 або документу від лікаря про наявність протипоказань до вакцинації. Але з 25 жовтня, вимога щодо вакцинації встановлюється і для відвідувачів закладів. 

Львівські ресторани починають друкувати наліпки про вимогу Covid-сертифікатів у відвідувачів. Із 18 жовтня ресторани і кафе у Львові зможуть працювати лише до 23:00, а також за умови 100% вакцинації або наявності негативних ПЛР-тестів у працівників. При цьому заповненою може бути не більше 50% закладу та до 4 людей – за столиком. 

У Львові до Дня захисників та захисниць висадили Парк пам’яті із 96 іменних дерев, присвячених загиблим Героям. Дерева висаджували родини військових вздовж дороги, що з’єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні та Високий Замок.

14 жовтня в Україні вперше відзначають День захисників і захисниць. Tvoemisto.tv розповідає історії трьох жінок – тих, які пішли на війну за покликом серця. Вони були у розвідці, чули обстріли та вибухи, на їх очах вмирали побратими. Дехто з них вирішує продовжити військову службу, а хтось допомагає військовим тут, на мирній території. Вони – молоді захисниці України з глибоким слідом війни у житті.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!