Потрібен закордонний паспорт. В «Укрзалізниці» повідомили про випадки висадки біженців на кордоні з ЄС

3300 0
Перевізник очікує на оновлені правила від Державної прикордонної служби.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

«Укрзалізниця» повідомила, що для перетину кордону з країнами ЄС громадяни України повинні мати закордонний паспорт. Перевізник очікує на оновлені правила від Держприкордонслужби. Про це повідомили у Telegram-каналі УЗ.

Читайте також: Хто може вивести дитину за кордон під час війни. Роз'яснення

Винятки є можливими на розсуд прикордонників за умови наявності інших документів, що посвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого прямує пасажир.

Зазначається, що «Укрзалізниця» не отримувала від ДПСУ попереджень про зміни у правилах перетину кордону громадянами України та очікує на більш чіткі роз’яснення щодо недопуску біженців без закордонних паспортів.

«Сьогодні вже зафіксовані випадки висадки пасажирів на кордоні. Вважаємо це неприпустимим без прозорого інформування пасажирів і перевізника заздалегідь. Закликаємо колег по держсектору до згуртованості й чіткої комунікації у всьому, що стосується порятунку українців. Пасажирів просимо уважно ставитися до змін у правилах перетину кордону та адресувати уточнюючі питання ДПСУ», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У США планують полегшити в'їзд для українських біженців

Нагадаємо, станом на 17 квітня кордон на виїзд через пункти пропуску у Львівській області перетнули 16 тисяч осіб. Від початку повномасштабного вторгнення 1 мільйон 652 тисячі людей виїхали за кордон через пункти пропуску на Львівщині.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!