Потрібні їжа і транспорт. Львівські волонтери просять допомогти переселенцям

3835 0
Допомога потрібна особливо вночі.

У Львові волонтери просять мешканців долучатися до допомоги біженцям на вокзалі. Ситуація здебільшого стабілізувалася, проте досі потрібні їжа, особливо вночі, та транспорт. Про це повідомив актор та волонтер Василь Когут.

Читайте також: «Я стискаю кулак і йду, бо комусь це потрібно». Волонтерка на вокзалі у Львові

«На даний момент бачу те, що я бачу. Перше – це їжа. Вона потрібна завжди. Особливо вночі з 1.00 до 9.00 (після 9 вже починають зїжджатися волонтери з їжею і вже все нормально). Бажано швидкі канапки, де є якесь мяско. Друге – це транспорт. Таксі складно викликати, бо служби перевантажені. Також багато людей потребують поради і просто банально допомогти нести речі. Навіть якщо ви будете таксувати (за адекватні гроші, а не 200 грн до центру!) і допоможете жінці з двома немовлятами – це буде чудово», – каже він.

Також є можливість покривати витрати на пальне за рахунок спонсорських коштів. Охочих долучитися та допомогти волонтер просить контактувати з ним, й він розкаже деталі.

Нагадаємо, що гуманітарний штаб у Палаці мистецтв, що на вул. Коперника, 17 розпочав роботу відразу після повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Фоторепортаж звідти дивіться тут.

Львівські волонтери просять приносити хліб та випічку. Також у Львові створили сайт волонтерських ініціатив.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!