Потрібно вивести весь гарнізон. Дружини захисників Маріуполя звернулися до світової спільноти

24111 0
Вони досі живі, є поранені, є боєздатні бійці, є тіла, які потрібно вивезти.
ДРУЖИНИ ЗАХИСНИКІВ МАРІУПОЛЯ, СКРИНШОТ

ДРУЖИНИ ЗАХИСНИКІВ МАРІУПОЛЯ, СКРИНШОТ

Дружини захисників Маріуполя закликають світову спільноту домагатися звільнення шляхом «екстракції» всього гарнізону, розташованого зараз на «Азовсталі», а не лише важкопоранених, адже на заводі майже не лишилося води, їжі й медикаментів. Про це дружини героїв повідомили в онлайн-розмові з журналістами, – передає УП.

«Кількість поранених постійно змінюється тому, що одні вмирають, інші додаються через обстріли й бомбардування. Ми знаємо, що було близько 700 людей, – зараз їхню кількість ми не знаємо… Звісно, перш за все, потрібно виводити важкопоранених, які можуть загинути в наступну добу, але ми наполягаємо на евакуації абсолютно всіх. Тому, що це абсурд: сьогодні ми виводимо всіх поранених – завтра у нас ще двісті поранених, бо постійно відбувається бомбардування», – пояснюють вони.

Читайте також: Із «Азовсталі» вдалося врятувати 50 жінок, дітей та людей похилого віку, – Верещук

Жінки кажуть, що потрібно говорити про евакуацію, про коридор для всього гарнізону. Лише так ми зможемо евакуювати багато людей. Вони досі живі, є поранені, є боєздатні бійці, є тіла, які потрібно вивезти.

За словами жінок, ситуація з пораненими жахлива, бо йдеться про важкі випадки: відсутність руки чи ноги, перебиті внутрішні органи, величезні травми. Антибіотики є в дуже обмеженій кількості – для найважчих випадків. Люди з ампутаціями лежать зараз без антибіотиків, без знеболювальних. Лдна з жінок додає, що люди з важкими пораненнями просто терплять біль. На дрібні пошкодження бійці не зважають. 

Нагадаємо, що 6 травня під час евакуації цивільних громадян із Азовсталі від російських обстрілів загинули три українські захисники, ще шестеро отримали поранення, росіяни не дотримали слова про припинення вогню. У той день з маріупольського заводу «Азовсталь» евакуювали 50 жінок, дітей та людей похилого віку. Раніше повідомляли про те, що українська сторона пропонує росії обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на «Азовсталі», на полонених російських військових

«Kalush Orchestra» закликав світ врятувати «Азовсталь» і Маріуполь. «Help Ukraine, Mariupol, hepl Azovstal! Right now», – вигукнув засновник гурту та соліст Олег Псюк після завершення виступу у фіналі. А серед бійців, які залишаються заблокованими на заводі, є 26-річний Святослав Сірий – львівський захисник із полку «Азов», вихованець музичної школи «Дударик». Святослав поранений. Тvoemisto.tv порозмовляло з його мамою, детальніше читайте на посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!