Потяг Хирів-Ясло планують відновити

3035 1
Відновити курсування міжнародного залізничного потягу за напрямком Хирів (Україна) – Ясло (Республіка Польща). З таким проханням департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації звернувся до Міністерства закордонних справ України, аби узгодити це питання з польською стороною.
Залізнична станція Хирів / Фото: travel.creature.biz.ua

Залізнична станція Хирів / Фото: travel.creature.biz.ua

Потяг за цим маршрутом функціонував ще з 1994 року і був єдиним залізничним сполученням для мешканців Старосамбірського району та Бєщадського повіту Підкарпатського воєводства. У 2010 році поїзд Хирів – Ясло (№920/931-922/933), який складався з вагонів та локомотива формування Польських залізниць, завершив курсування за рішенням польської сторони. За цей час його послугами скористались понад 1250 тисяч осіб, інформує прес-служба Львівської ОДА. 

Очікується, що відновлення цього міжнародного потягу позитивно вплине на розвиток туризму в гірських районах та сприятиме розвитку транскордонного співробітництва, а також стане альтернативою для перетину кордону мешканцям прикордонних територій.

ТЕГИ: потяг, Хирів

Читайте також:
20 Червня, 2014 10:36
Людмила Чудово!!!!!!!!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!