Політична реклама

Потяг Hyundai їде до Львова 5 годин. ВІДЕО

4700 2
Сьогодні, 25 травня, близько 15:45 новий швидкісний потяг Hyundai Rotem вперше прибув до Львова з пасажирами. Потяг пробув у дорозі п’ять годин. Як запевняє віце-прем’єр України Борис Колесніков, який прибув потягом з Києва разом із журналістами до Львова, цей час згодом можна буде скоротити до чотирьох годин 20-45 хвилин.

Потяг виїхав з Києва о 10:45. його середня швидкість – 114 км/год. Загальна кількість місць у дев’ятивагонній комплектації – 579, з них 168 – перший клас, 411 – другий. Середня вартість квитка у другому класі сполученням Київ–Львів – 307,45 грн - повідомляє Zaxid.net

Студентам, за словами Бориса Колеснікова, будуть надаватися знижки на проїзд у розмірі 50%.

У Львові, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи не трясло його в дорозі, віце-прем’єр сказав: «Це поїзд з сильною пневматикою він розрахований на залізничні шляхи України. Для мене головне, що ми приїхали за графіком». Також він запевнив, що з 28 травня в потягах Hyundai Rotem точно буде працювати безпровідний Інтернет.

Також Колесніков розповів, що термін експлуатації потяга – 20 років, однак через цей період його можна буде оновити і користуватися далі. «Звичайно, вони окупляться», – запевнив Борис Колесніков.

На запитання, чим гірший за новий швидкісний потяг був експрес, який курсував з Києва до Львова і квиток на який коштував 90 грн, Колесніков пояснив, що експрес їхав 6,5 годин в дорозі, натомість до 90 грн, які платили пасажири, ще 200 «доплачувала залізниця».

Також він натякнув, що Україні потрібно повністю оновити рухомий склад, оскільки «класичні вагони ніхто вже в Європу не впускає». Це, за його словами, мало б статися через 4-5 років. «Ми ж не можемо ризикувати життями людей», – наголосив він.

«Ми маємо провести маркетингові дослідженням. Розширення мережі планує і оновлення полотна. Можна його навіть замінити, але пройдуть вантажні потяги і все буде, як до того», – сказав Колесніков і додав, що при можливості було б добре запустити швидкісний потяг сполученням Львів–Чоп, Львів–Ковель або Львів–Мостиська.

На запитання, чому Україна закупила потяги за кордоном, а не, наприклад, виробництва вітчизняного Крюківського вагонобудівного заводу (Кременчук), Колесніков пояснив, що завод зробив лише один потяг, і той не пройшов відповідних тестувань. Також віце-прем’єр додав, що завод має досвід будівництва вантажних вагонів, але не локомотивів. Натомість Hyundai, наголосив він, 15 років будує пасажирські потяги.

Як інформував ZAXID.NET, сьогодні, 25 травня, близько 10:45 з Києва до Львова вирушив перший швидкісний Hyundai Rotem.

Нагадаємо, по понеділках, вівторках та середах вартість проїзду у поїздах «Hyundai» у сполученні Київ – Харків - 422,91 гривні у першому класі та 275,66 грн – у другому. Проїзд за маршрутом Київ – Львів коштуватиме 474,89 у першому класі та 307,45 грн у другому класі. За напрямком Київ – Донецьк можна буде подорожувати за 564,25 грн та 367,75 грн відповідно. Щочетверга та щосуботи при купівлі квитків діятиме знижка 10%, а вартість проїзду у результаті оформлення проїзного документу в п’ятницю та неділю підвищуватиметься на 10%. При оформленні квитка в обох напрямках (тобто «туди» і «назад») застосовується знижка у розмірі 10% від вартості проїзду.

Додамо, 25 травня Колесніков заявив, що 3/4 нічних потягів в Україні буде відновлено, а також, що уряд ініціюватиме скасування ПДВ на квитки на швидкісні потяги.

Інструкція для пасажирів поїздів Hyundai від Укрзалізниці

 


Читайте також:
9 Червня, 2012 21:12
napets так був такий зі старих поїздів,вітправлявся з київа десь біля18.00 і о 23.30 вже у львові
26 Травня, 2012 22:17
Viktor А як що я хочу прибути до Львову о 6.00 то нашо
мені такі депутати, шоб ти ... !!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!