Наступного року планують запустити прямий потяг із Праги до Мостиськ. Розклад

5406 0
Він курсуватиме вночі.

Приватний чеський залізничний та автобусний перевізник RegioJet планує запустити прямий нічний поїзд із Праги до Мостиськ. Про це повідомляє ЦТС із посиланням на чеські ЗМІ.

Читайте також: За бескидським тунелем. Що нам дасть нова залізниця до Словаччини

Зокрема перевізник планує запустити комбінований маршрут з Праги до Мостиськ, а звідти можна буде автобусом доїхати до Львова.

Рейс планують відкрити у липні 2020 року. Потяг курсуватиме до станції Мостиська-2 раз на день у кожному напрямку. У складі поїзда буде 8-12 вагонів. Із Праги він відправлятиметься о 22:10 та прибуватиме в Україну о 9:30. Дорогою потяг зупинятиметься Пардубице, Забржегу, Оломоуце, Остраві, Кракові та Ряшеві. Вартість квитків поки що не називають.

Читайте також: Укрзалізниця запускає безпересадкові вагони Київ – Вроцлав через Львів. Розклад, ціни

Додамо, що колія 1435 мм проходить у Львівській області до обох станцій у Мостиськах. Це європейська ширина колії, не притаманна для української залізниці. Єдина колія європейського зразка, що сполучає українське місто та ЄС прокладена з Мукачева. Торік нею поїхав потяг Мукачево – Будапешт, а цього року євроколією з’єднали Мукачево та Кошице. 

Раніше про наміри запустити прямий потяг до України з Праги повідомляв інший чеський перевізник Leo Express. Він мав курсувати до Медики (Польща).

Крім цього, Український лоукост SkyUp восени відкриває новий прямий авіарейс зі Львова до Праги. Вартість квитка в один бік – від 992 гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!