Потяг «Київ–Львів–Перемишль» успішно протестував маршрут. Фото

13994 0
Через Львів протестували поїзд Інтерсіті «Київ – Перемишль». Поки без пасажирів. Потяг успішно дістався пункту призначення в Польщі.
фото: Facebook / Karol Gajdzik

фото: Facebook / Karol Gajdzik

17-18 грудня «Укрзалізниця» протестувала поїзд «Київ–Львів–Перемишль». Потяг прибув до польського Перемишля вночі о 2.45 год (о 3.45 год. За київським часом – ред.)

Про продовження маршруту поїзда Інтерсіті «Київ – Львів» до польського міста Перемишль повідомив нещодавно голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун: «Підтверджую, з 23-го грудня плануємо запустити швидкісний поїзд Інтерсіті + за маршрутом Київ-Львів-Пшемишль. Ходитиме щоденно, увесь рік. Зі столиці поїзд відправлятиметься вранці приблизно о 7:00 год. і за 6,5 годин прибуватиме до Польщі. Майже відразу – у зворотному напрямку. Планується, що митний контроль відбуватиметься під час руху поїзду».

фото: Facebook / Karol Gajdzik

Щоправда, скільки коштуватиме проїзд в інтерсіті Київ-Перемишль, поки невідомо. Про намір Укрзалізниці продовжити Інтерсіті «Київ – Львів» до польського Перемишля стало відомо наприкінці листопада. Тоді повідомляли, що дістатися з Києва до Перемишля можна буде за 1,5 – 2 тис. гривень, залежно від класу вагона. На маршруті курсуватимуть поїзди «Hyundai» або «Тарпан» із зупинками на станціях «Святошино», «Підзамче», «Львів» і «Перемишль».

Нагадаємо, в Україні працюють над проектом створення швидкісного вузькоколійного сполучення «Київ – Берлін», маршрут якого проходитиме через Львів та Варшаву.

Джерело: Facebook / Karol Gajdzik


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!