Повернення громаді ділянок в центрі та відкриття нового фонтану. Головні події вихідних у Києві

790 0
Дайджест новин за 16-17 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Війна з рф

Росія зміцнює оборонні позиції на тимчасово окупованих територіях півдня України. Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям та Херсоном. Також рф посилює заходи безпеки в Мелітополі. 

Ці події пов’язують з можливим контрнаступом України на півдні. 

Повернення громаді міста ділянок вартістю десятки мільйонів 

Господарський суд Києва повернув столичній громаді земельні ділянки на вулиці Архітектора Городецького у центрі міста, якими незаконно заволоділи сторонні особи. Вартість ділянок сягає понад 37 млн гривень. 

Затримання волонтера, який привласнював донати для ЗСУ

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який, назвавшись волонтером, збирав і привласнював благодійні внески громадян на підтримку Збройних сил України. Йому оголосили підозру в злочині. 

Відкриття фонтану на лівому березі міста 

У парку «Позняки», що у Дарницькому районі столиці, після капітального ремонту запрацював фонтан «Груша».

Це світломузичний фонтан, який відтворює 10 різних сценаріїв. Під кожну пісню відтворюється окремий, спеціально розроблений сценарій роботи форсунок та світильників. «Груша» працює у будні о 12:00-14:00 та 19:00-21:00, у вихідні – о 12:00-15:00 та 18:00-22:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!