Повернення Leopolis Jazz Fest та річниця приїзду Папи Івана Павла II до Львова. Головне

847 0
Усе, на що ви могли не звернути уваги, або що могли проспати.
Фото: prolviv.com

Фото: prolviv.com

Повернення Leopolis Jazz Fest. 24 червня у Львові стартувала перша велика концертна подія, яка пройде в Україні з початку пандемії, – Leopolis Jazz Fest. Почути джазову музику цього року можна буде до 28 червня.

Зважаючи на епідемію, фестиваль пройде з дотриманням всіх карантинних умов. Кількість гостей у партері та пікнікових зонах зменшать удвічі. Для гостей фестивалю впровадять масове тестування, а у пікнікові зони вхід організують за попередньою реєстрацією за символічну вартість для контролю кількості людей.

Додамо, що на час проведення фестивалю Leopolis Jazz Fest упродовж 25-28 червня продовжать роботу трамваїв № 3, 8, 9 до 00.40. 

У спеку без кондиціонерів. У Львові з майже тисячі одиниць громадського транспорту лише менше 70-ти обладнані кондиціонерами. Здебільшого кондиціонери працюють у тролейбусах «Електрон». Водночас комунальне АТП №1 не має жодного автобуса з кондиціонером. Лише у 2019 році у Львові прийняли ухвалу про те, що у вимогах до закупівель громадського транспорту буде вказано, що транспорт має бути із кондиціонерами.

Читайте також: У десяти автобусах №53 у Львові запрацювали кондиціонери

Водночас сьогодні, 25 червня, у Львові далі буде спекотно та переважно без опадів. Температура повітря вдень сягатиме до 33 і навіть 34 градусів тепла. Синоптики застерігають про надзвичайну (5-й клас) та високу (4-й клас) пожежну небезпеку. 

20 років тому Папа Іван Павло ІІ відвідав Львів. У червні 2001 року св. Папа Іван Павло ІІ відвідав Україну. 23 червня він прибув до столиці України, а 25 та 26 червня побував у Львові.

25 червня він благословляв людей площею Ринок, відвідав Митрополичі сади та Собор Святого Юра УГКЦ. 26 червня на львівському іподромі провів літургію за участі 300 тисяч паломників, а також зустрівся з молоддю на Сихові біля Церкви Різдва Пресвятої Богородиці. Тоді на зустріч із Папою зібралися близько 400 тисяч осіб.

У Львові визначили переможців відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію житлового комплексу на вулиці Щурата. Переможцем конкурсу стала проєктна майстерня Бєляєвих, які отримають премію у розмірі 15 тисяч доларів.

Журі також відзначило кілька проєктів, один з яких виконало ТзОВ «АБМК». Компанія посіла друге місце і отримала премію у розмірі 10 тисяч доларів. Третє місце посів проєкт, який розробила та ж компанія у іншому складі, й отримала премію 5 тисяч доларів.

Читайте також: Небезпечний острівець безпеки. Чи можна було уникнути трагедії на Луганській

Загалом на конкурс подали 18 робіт від авторських колективів з різних міст України. Усі роботи можна буде побачити у виставковому залі будівлі Порохової вежі, яка розташована на вул. Підвальній, 4. Вхід для всіх вільний.

Вакциновані українці можуть їхати до Єгипту без ПЛР-тесту. Влада Єгипту дозволила туристам в’їзд в країну за наявності сертифікації про повну вакцинацію без ПЛР-тесту на коронавірус.

Важливо, що вакцина має бути схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я та управлінням з лікарських засобів Єгипту. Сертифікати повинні містити QR-код і печатку офіційного органу, жодні виправлення, помилки або дописки не допускаються.

Читайте також: Забава, Фортуна та ще 6 чотирилапих шукають домівку. Фото

Додамо, що сьогодні Львів традиційно долучиться до щорічної всеукраїнської акції «Візьми собаку на роботу». Організатори закликають дозволити своїм працівникам у цей день працювати у товаристві своїх чотирилапих друзів. Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!