Повернення захоплених росією українських територій полегшить переговори, – Ердоган

2981 0
Ердоган заявив, що путін прагне закінчити війну якомога швидше.
Фото: УП

Фото: УП

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що повернення захоплених росією територій України полегшить переговорний процес про завершення війни. Про це він сказав в інтерв'ю американському каналу PBS, цитує Європейська правда.

«Це те, що потрібне, і те, що очікується. У цьому питанні пан Гутерріш (генсек ООН. – ред.) зробив певні кроки. Є кроки, які ми зробили. Ці кроки і це повернення справді полегшать нашу роботу», – сказав президент Туреччини. 

Читайте також: Ердоган пропонує Зеленському організувати зустріч із путіним

Він також наголосив, що з 2014 року на зустрічах із президентом рф володимиром путіним закликає його повернути анексований Крим.

«Вони є і нашими співвітчизниками. Ми сказали їм (росіянам. – ред.), що якщо ви підете на цей крок, то це заспокоїть і нас, заспокоїть Україну, заспокоїть і кримських татар. Але, на жаль, відтоді жодного кроку в цьому напрямку не було зроблено», – сказав турецький президент.

Також після зустрічі з президентом росії Ердоган заявив, що той прагне закінчити війну якомога швидше.

«В Узбекистані я зустрівся з президентом путіним, і ми провели з ним дуже обширні дискусії. І він дав мені зрозуміти, що готовий покінчити з цим якомога швидше. Таке в мене склалося враження, тому що ситуація розвивається досить проблематично; 200 заручників будуть обміняні за угодою між сторонами», – додав він.

Нагадаємо, що 18 серпня Львівщину відвідали президент України Володимир Зеленський, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш та глава Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. Вони обговорили питання, які стосуються Запорізької АЕС, українських полонених, теракту в Оленівці, експорту зерна тощо. Крім того, Зеленський підписав домовленість щодо допомоги у відновленні інфраструктури з Ердоганом.
Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!