«Повернись живим» купив для армії комплекс Bayraktar TB2 за 16,5 мільйонів доларів

1882 0
Це вперше реалізований такий проєкт в історії української благодійності.
Фото: gettyimages

Фото: gettyimages

Фонд «Повернись живим» купив для Збройних Сил України безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2 вартістю 16,5 мільйонів доларів. Волонтери зазначають, що реалізували наймасштабніший проєкт, і це вперше в історії української благодійності. Про це повідомили у пресслужбі фонду.

Читайте також: «Світ перевернеться». Притула сказав, коли прибудуть «народні Байрактари» та на що витратять 600 мл грн

Повноцінна автономна система включає:

  • систему повітряного зв’язку;
  • мобільний комплекс наземного управління;
  • наземний термінал передачі даних;
  • систему розпізнавання свій-чужий;
  • три ударні безпілотники;
  • кілька десятків боєприпасів;
  • інше необхідне обладнання та запчастини.

 

У фонді також нагадали, що у березні 2022 року отримали дозвіл на імпорт товарів воєнного призначення, що дозволило вийти на новий рівень закупівель для ЗСУ.

«Вперше в історії України волонтерська організація забезпечила військових таким типом техніки», – сказав директор фонду Тарас Чмут.

Нагадаємо, що у кінці червня громадський діяч та волонтер Сергій Притула оголосив про збір коштів на три безпілотники для української армії. Упродовж трьох днів українці зібрали 600 млн грн на чотири «Байрактари». У кінці серпня безпілотники мають прибути в Україну.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!