Буча замінована, наразі туди не можна повертатися

1721 0
Наразі місто залишається в окупації, багато замінованої техніки, будинків і навіть трупів.
Місто Буча

Місто Буча

У місто Буча Київської області наразі повертатися небезпечно. Про це повідомляє секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

«Місто Буча залишається небезпечним напрямком. Воно поки що окуповане. Є перевірена інформація від наших Збройних Сил, Головного управління розвідки про те, що бронетехніка рашистів, значна частина військових сил виведені. Проте залишається велика кількість диверсійних груп, російські військові, переодягнені в цивільне», – каже він.

Читайте також: Російські війська відходять з Чернігівської області

Більше того, за словами секретаря міськради, небезпечно повертатись до Бучі буде ще приблизно місяць після остаточного звільнення. Це пов’язано з необхідністю розмінування, адже замінованими є великі території, житлові будинки, адміністративні будівлі, покинута військова техніка, навіть тіла загиблих. 

Нагадаємо, напередодні українські військові звільнили місто Ірпінь під Києвом від окупантів. Попри це, мешканців Ірпеня закликали поки не повертатись додому через небезпеку.  Низка міст під Києвом, серед яких – Ірпінь, Ворзель, Буча, Гостомель, з початком повномасштабного вторгнення Росії до України стали одними з ключових епіцентів протистояння українських захисників з російськими окупантами. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!