Повірка та ремонт лічильників: українців чекають кардинальні зміни у 2016 році

8739 3
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй facebook-сторінці опублікувало інфографіку з інформацією про те, як зміниться процес перевірки та ремонту лічильників, хто за це платитиме й відповідатиме.
фото: www.varianty.net

фото: www.varianty.net

«Сьогодні у кожного в квартирі стоять побутові лічильники споживання електроенергії, у багатьох – лічильники води та газу. І ми часто стикалися з обтяжливою процедурою повірки лічильників. Мало того, що нас рідко попереджають про проведення повірок, іноді ще й змушують самостійно возити лічильник на перевірку, та ще й вимагають за це гроші. Але з нового року ситуація змінилася. З 1 січня набув чинності Закон «Про метрологію та метрологічну діяльність».

У Законі чітко прописані принципи відносин між постачальниками та споживачами послуг. Якщо перекласти з бюрократичної мови статтю 17 (Повірка засобів вимірювальної техніки або просто – перевірка лічильників на відповідність вимогам), то виявиться, що відтепер всі роботи з обслуговування лічильників повинні проводитися коштом постачальників послуг. Їх же турботою (а аж ніяк не мешканців) є і своєчасна повірка цих лічильників», – йдеться у повідомленні на facebook-сторінці «Міністерство економічного розвитку і торгівлі України».

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
20 Травня, 2016 18:23
Споживач Що стосується повірки лічильника тепла: нічого не змінилось, "Львівтеплоенерго" надіслало повідомлення заказним листом про необхідність повірки. У листі вказано дві організації, де проводиться повірка: "Держстандарт" і "Залізничнетеплоенерго". Вартість повірки: 637грн., "Залізничнетеплоенерго" може додатково за 180грн., зняти і поставити лічильник. "Держстандарт" - тільки повірка. Роль "Львівтеплоенерго": приходе інспектор і складає акт про зняття лічильника.
18 Січня, 2016 22:03
Споживач Гладко было на бумаге, да забыли про овраги. А по ним ходить!
18 Січня, 2016 21:53
Васко У Львівводоканалі та у Львівтеплоенерго в приватних розмовах (не на папері) повідомляють, що вони мають в носі (в сраці) той закон. Обидві структури кажуть, що вони нічого такого з Київа ще не отримували. І якщо час повірки вашого лічильника вже настав, то, або платіть за повірку, демонтаж, монтаж, пломбування. Або платіть за користування водою як без лічильника. Отакої!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!