«Повістки» в суд надсилатимуть через «Дію»

2015 0
У додатку «Дія» позивач або відповідач зможуть отримати інформацію про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову.
Застосунок "Дія"

Застосунок "Дія"

Верховна Рада України ухвалила закон про надання інформації про суд, предмет позову, місце, дату і час судового засідання з використанням Єдиного державного порталу електронних послуг, в тому числі з використанням порталу «Дія».

Читайте також: У «Дії» з'‎являться нові функції для переселенців

За закон про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо здійснення судочинства в умовах воєнного чи надзвичайного стану проголосували 269 нардепів.

Як йдеться у пояснювальній записці, документом передбачено, що у мобільному додатку «Дія» позивач або відповідач зможуть отримати інформацію про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову.

Читайте також: На порталі «Дія» можна замовити дублікати низки документів

Пропонується також на час дії воєнного або надзвичайного стану та карантину, встановленого урядом з метою запобігання поширенню Covid-19, дозволити суддям проводити збори дистанційно в режимі відеоконференції.

Нагадаємо, у застосунку та на порталі «Дія» тепер можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу. Також раніше у додатку з'явилася послуга для бізнесу, де вони можуть внести зміни до прізвища, імені, по батькові та місцеперебування ФОПа онлайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!