Повітряні тривоги у робочий день обходяться економіці України у понад 7 млрд грн

923 0
Втрати від масштабних тривог, що тривають у робочий день, обраховуються щонайменше у 7,5 млрд грн втрат для ВВП.
Умовне фото

Умовне фото

Втрати економіки України від масштабних повітряних тривог протягом одного робочого дня становлять не менше 7,5 млрд гривень.

Джерело: голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Facebook

«Очевидно, що ударами по нашій країні в понеділок вранці, коли люди йдуть на роботу, ворог не тільки намагається завдати удару по енергетичній інфраструктурі, а й паралізувати економічну активність», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Стало відомо, звідки на Львівщину літели ракети 

За його підрахунками, втрати від масштабних тривог, що тривають у робочий день, обраховуються щонайменше у 7,5 млрд грн втрат для ВВП.

«Важливо організувати роботу як державного, так і приватного сектора економіки віддалено/в неробочі години/у вихідні таким чином, аби не тільки компенсувати простій, а забезпечити виробництво необхідної для перемоги продукції», – додав він.

Нагадаємо, що вранці 31 жовтня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. По території України випустили ракети типу «Х-101/Х-555». Зокрема, на Заході країни силами та засобами повітряного командування «Захід» знищено 5 крилатих ракет. Через удари по енергооб'єктах в Україні вводять екстрені відключення електроенергії. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!