Повністю вакцинованим українцям дозволили безперешкодно відвідувати Кіпр

1377 0
В'їзд до Кіпру без обмежень дозволяють за умови повної вакцинації препаратами AstraZeneca, Pfizer / BioNTech, Moderna, «Спутник V» та Johnson & Johnson.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

Туристи з понад 50 країн включно з Україною зможуть в’їжджати до Кіпру без необхідності перебування на самоізоляції чи здачі тесту на коронавірус, якщо вони повністю вакцинувалися від Covid-19 схваленими в ЄС препаратами або «Спутником V». Про це йдеться на сайті Cyprus Flight Pass, – передає Громадське.

В'їзд до Кіпру без обмежень дозволяють за умови повної вакцинації препаратами AstraZeneca, Pfizer / BioNTech, Moderna, «Спутник V» та Johnson & Johnson (в останньому випадку – через 14 днів після введення вакцини).

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн 

Мандрівники повинні заповнити заявку на сайті Cyprus Flight Pass не пізніше, ніж за 24 години до прибуття, а також завантажити туди сертифікат про вакцинацію, який видає їхня країна (конкретна форма цього документа не уточнюється).

Водночас наголошують, що в разі необхідності й вакцинованих подорожувальників можуть попросити здати ПЛР-тест на коронавірус. Також вони повинні будуть дотримуватися чинних епідемічних обмежень.

Якщо ж ще не вдалося повністю вакцинуватися будь-яким із перелічених вище препаратів, ви все одно можете потрапити до Кіпру ще з 1 квітня. Для цього треба здати ПЛР-тест не пізніше ніж за 72 години до вильоту й по прибутті пройти повторний тест.

Читайте також: Італія запроваджує Сovid-паспорти у другій половині травня

Нагадаємо, що МОЗ спільно з Міністерством цифрової трансформації та Національною службою здоров'я опрацьовують впровадження Covid-сертифікатів – це робоча назва внутрішнього документа, який міститиме дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від коронавірусу. Очільник МОЗ Максим Степанов розповів, що документ планують розробити в найкоротші терміни і він може запрацювати вже з 1 липня.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!