Повторно заразитися Covid-19 можна навіть через півтора місяця

2400 0
Загалом Центру громадського здоров’я відомо про 1200 повторних випадків Covid-19.

У середньому повторне зараження коронавірусом фіксується за 3-4 місяці після перенесеного захворювання, проте є випадки, що й через півтора. Про це зазначив генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: На Covid-19 хворіють повторно. Чи варто панікувати

«Ми запитали в епідеміологів, який період між першим та другим захворюванням. Відповіді були в основному, що цей період був 3-4 місяці, до 5. Але були випадки, що це було півтора місяця», – каже Роман Родина.

Він повідомив, що Центр громадського здоров’я розробив проєкт наказу про епідеміологічний нагляд за Covid-19. У проєкті документа, який уже направили до Міністерства охорони здоров'я, установа прописала визначення повторного випадку зараження, що дасть змогу налагодити отримання інформації про такі випадки.

Роман Родина зазначив, що ЦГЗ має інформацію про понад 1200 повторних випадків Covid-19.

Читайте також: Впав зір і шумить в голові. Львів'янка розповіла, як повторно захворіла на Сovid-19

Загалом, як відомо, в Україні, за попередню добу на коронавірус захворіли 8 940 людей. Зокрема, захворіли 414 дітей та 251 медпрацівник.

На Львівщині, за учорашню добу в області провели 1 946 досліджень на коронавірус, з них – 477 позитивних. За увесь час у Львівській області Covid-19 підтвердили у 123 874 людей.
 
Нагадаємо, Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України створив питальник для тих, хто вдруге перехворів на коронавірус. Це має дати змогу проаналізувати причини виникнення повторного захворювання та стан хворих. Опитування розмістили у мережу Фейсбук і просять долучатися до заповнення.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!