Повторний наступ на столицю та пожежі в області. Головні події дня у Києві

835 0
Дайджест новин за 7 вересня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Ймовірність нового наступу росіян на Київ 

Наступ російських військ на Київ, на переконання секретаря РНБО Олексія Данілова, не вдався і навряд чи вдасться. 

Водночас, на думку головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, існує цілком реальна загроза повторної атаки російських окупантів на Київ у 2023 році.

Нова системи оповіщення про можливі загрози 

У Києві стартує тестування нової системи оповіщення про можливі загрози. Зокрема, планується проведення розсилки інформаційних повідомлень про можливі загрози через мережі операторів мобільного зв’язку «Київстар», «Водафон» та «Лайфселл». У такий спосіб Державна служба України з надзвичайних ситуацій тестуватиме систему оперативного інформування населення з використанням технології Cellbroadcast.

Екологічна ситуація

Станом на ранок в Києві спостерігався дуже низький рівень забрудненості атмосферного повітря на правому березі та середній – на лівому. Радіаційний фон у всьому місті – в нормі. 

Торф’яні пожежі під Києвом 

Рятувальники продовжують ліквідовувати торф'яні пожежі у Київській області. Станом на 20:00 триває ліквідація одного осередку поблизу с. М. Рубежівка Бучанського району.

Вибухи на Київщині 

Сьогодні, 7 вересня, в Київській області було чутно вибухи. Це пов’язано з навчаннями саперів на території Вишгородського району. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!