«Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

9193 0
Путін хоче контролювати весь світ, а погроза ядерною зброєю є останнім аргументом для цього.
Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Володимир Путін погрожує використати ядерну зброю, якщо НАТО втрутиться у «спецоперацію» Росії в Україні. В інтерв’ю «Збруч» президент Української конфедерації психоаналітичних психотерапій Роман Кечур пояснює такі погрози як останній аргумент у спробах контролювати найближче оточення, людей, зрештою, весь світ. Погрожуючи натиснути «червону кнопку», Путін хоче, щоб інші його боялися.

«Світові лідери відреагували на ці погрози правильно. Китай порадив Путіну бути стриманішим. А Байден сказав, що ми не бачимо ніяких рухів із підготовки ядерних озброєнь після тієї команди. Путіна не бояться, його шантажу серйозно не сприймають. Я думаю, що наступним його кроком буде реальне введення у бойову готовність ядерних озброєнь. І він далі буде погрожувати», – каже він.

Читайте також: «Найгірше ще попереду». Макрон після розмови з Путіним щодо України

З його слів, таку поведінку Путіна можна пояснити феноменом проєктивної ідентифікації. Тобто коли хтось думає, що на нього всі нападуть, то через короткий час до нього справді будуть відчувати ворожі почуття. І ця людина буде захищатися, думаючи, що на не нападають.

Окрім того, що він хоче всіх контролювати та мати неохопну владу, у нього також є абсолютна недовіра та страх: боїться й через те застосовує ракети, бомби, спецслужби та всю армію. Таким чином, пояснює він, Путін хоче захистити себе.

Завдання українців сьогодні – триматися, що нам добре вдається, щоб загнати звіра в клітку холодною зневагою та незалежною силою. Ми повинні добре розуміти, з ким маємо справу. Удар по чолі в пітерському дворі чудово роблять Збройні Сили України. Путін побачив, що ми не побоялися його військ і чинимо спротив.

Читайте також: «Сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?», – Зеленський до Путіна

«Маю переконання, що імперія впаде через зовнішній тиск і внутрішню слабкість. Ну, Путін три місяці віз ці свої ржаві танки до українського кордону. У Середньовіччі хрестоносці швидше до Єрусалима доходили, ніж він до України. Це є колос на глиняних ногах. Він упаде під натиском цивілізованого світу. Путін зробить іще одну або багато злих речей. Від цього іще загинуть люди – ми не знаємо, хто з нас не доживе до кінця війни. Але вирок уже винесений. І він буде досить швидко», – каже президент президент Української конфедерації психоаналітичних психотерапій.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін сказав, що припинення війни проти України можливе тоді, коли будуть виконані його умови. За словами Путіна, врегулювання ситуації в Україні можливе лише, якщо будуть безумовно враховані «законні інтереси Росії у сфері безпеки». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!