Львів'ян просять допомогти відновити старовинний дерев'яний храм

2845 0
Минулого тижня через грозу сталася пожежа в найстарішій дерев’яній церкві Львівщини – храмі Зіслання Св. Духа, що в с. Потелич, яка включена в список світової спадщини ЮНЕСКО. Відтак в церкві слід провести реставраційні роботи, на які в парафії немає грошей. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів настоятель храму о. Роман Семенюк.
Фото: about-ukraine.com, risu.org.ua, vidviday.com.ua

Фото: about-ukraine.com, risu.org.ua, vidviday.com.ua

За словами о. Романа, під час грози загорівся електрощиток, через який почав горіти і електропровід в храмі. На щастя, спрацювала система пожежогасіння, і стихійне лихо не знищило саму будівлю XVI ст. Однак внутрішнє оздоблення храму було пошкоджено. Відтак це все потребує реставрації. Та в парафії немає достатньої кількості коштів на відповідні роботи. Адже село налічує близько 80 будинків, в більшості з яких мешкають пенсіонери.

За словами о. Романа, після того як в 2013 році церква Зіслання Святого Духа, разом з іншими дерев'яними церквами карпатського регіону, була включена у список світової спадщини ЮНЕСКО, парафія не отримала від держави кошти на утримання церкви чи проведення реставраційних робіт у ній.

Відтак в церкві вирішили звернутися по допомогу, щоб зібрати кошти на відновлення діяльності храму. Остаточна сума, необхідна для відновлення, поки невідома.

Рахунок, куди можна надсилати гроші: МФО 320478, АБ Укргазбанк Код ЗКПО 36762059, р-р 26003160658, РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ ПАРАФІЇ ЗІСЛАННЯ СВЯТОГО ДУХА С. ПОТЕЛИЧ.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!