Пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі частково ліквідували. Є задимлення

3950 0
Станом на 2:30 ночі 9 червня, рятувальникам вдалось ліквідувати пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі.
фото: варта-1

фото: варта-1

Як повідомив начальник сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області, підполковник Віталій Туровцев у коментарі для Tvoemisto.tv, станом на пів третьої ночі було повністю ліквідовано відкриті осередки пожежі. На місці події продовжують працювати рятувальники.

«Відкритих загорань немає. Є окремі осередки, котрі дають задимлення. Вони постійно виникають нові. Ті, осередки до яких можемо дістатись – ліквідовуємо. Уже працює важка техніка, яка спускає донизу землю, тим самим обмежуючи доступ кисню до відкритих осередків», - розповів Віталій Туровцев.

Також він запевнив, що після того, як рятувальники справляться із пожежами, буде залучена важка техніка для пошуків зниклого еколога.

Як Tvoemisto.tv повідомляло раніше, що на Грибовицькому сміттєзвалищі розпочалось нове займання. 8 червня, під час засідання комісії з приводу ліквідації пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі, було прийнято рішення задіяти авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення міста Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації. У той ж час міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вважає, що відповідальність за ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі мають нести місцеві комунальники


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!