Працівникам стоматполіклініки, які протестують проти реформування, запропонували рішення

1851 1
Стоматологи з пропозиціями не погодилися.
фото: stomat3.lviv.ua

фото: stomat3.lviv.ua

Вчора, 10-го серпня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з працівниками стоматологічних поліклінік, які протестують проти реформування комунальної стоматології. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Він запропонував низку рішень, які на його думку в рамках чинного законодавства допоможуть врегулювати ситуацію, що склалась. Проте стоматологи не підтримали пропозицій.

Читайте також: У Львові запрацював новий центр надання адміністративних послуг

«На сьогодні є легітимно призначений управлінням головний лікар, і його не допускають до робочого місця. Є комісія, створена керівником управління, і її не допускають до перевірки. Є самозахоплення майна установи, і це є грубим порушенням чинного законодавства. Тому мною скеровані листи у відповідні правоохоронні органи, тому що це майно належить громаді міста Львова – воно не є приватним майном. І поліція зобов’язана буде реагувати.

Ухвала є легітимною. Я говорив з депутатами міської ради, і вони не готові далі виділяти кошти на фінансування стоматології. Фінансування незахищених категорій – так, фінансування всіх, хто цього потребує – так, а фінансування того, чого ви хочете – ні. 

Буде працювати новий керівник установи, буде з вами спілкуватися, і будемо спільно шукати варіанти виходу із ситуації. Якщо ви переконаєте, що, можливо, цю реформу треба відкоригувати – нема проблем: з вересня депутати вийдуть на роботу, і будемо про це говорити. 

Моя пропозиція стосовно 3-ї поліклініки – дайте можливість почати роботу головному лікареві і дайте можливість управлінню проводити перевірку. Наразі прийнята ухвала, і підстав для її скасування немає. Вона є зупинена за позовом. Тому відкличте свої позови, щоб ми почали впроваджувати ухвали, мали можливість нормально фінансувати галузь», – звернувся до стоматологів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, 7 серпня, у Комунальну 3-тю стоматологічну поліклініку виїхала профільна комісія для проведення комплексної перевірки організації надання медичної допомоги та інвентаризації матеріальних цінностей. 

Працівники медичного закладу вважають цю перевірку заангажованою.

Також вони вкотре відмовилися допустити на робоче місце нового головного лікаря Юрія Павліва. Володимир Зуб каже, що медики перешкоджають діяльності своїх колег, які не підтримують протестні настрої.

«Ми знаємо, що не всі працівники підтримують те, що відбувається. Тому заяви лідерів протесту про те, що вони мають 100-відсоткову підтримку колективу, не відповідають дійсності», – говорить він.

Тим часом Zaxid.net повідомляв, що приблизно 20 стоматологів комунальних поліклінік міста заблокували приймальню міського голови Андрія Садового. Вони вимагали збереження своїх робочих місць, продовження виплати зарплат з міського бюджету, звільнення Володимира Зуба з посади начальника управління охорони здоров'я, а Юрія Павліва – з посади головного лікаря 3-ї стоматполіклініки. 

 

11 Серпня, 2017 10:59
Nina Створена комісія для провірки 3і Стомат, а-ля чого і з кого з дружини Зуба- вона ж гінеколог, що переплутала рот, зуби з п..... ? Та ще таких ,що в стоматології 0 ! Чи можливо це ПОМСТА стоматологами за боротьбу з злочинною владою?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!