Політична реклама

У Львові чиновники борються з корупцією значками

3087 0
У міській раді Львова відтепер роздають значки «Я не беру хабарів». Їх надрукували для працівників мерії, однак роздають всім охочим. Попри те, брати чи не брати і чи носити такі значки кожен вирішує самостійно.

«Це маленький крок в рамках великого проекту який називається «Підвищення рівня управлінської цілісності Львівської міської ради». Він реалізовується Інститутом міста, відділом кадрів, голландськими експертами і УКУ. Проект почався ще в кінці 2012 року і має тривати три роки. Ми вирішили в рамках проекту надрукувати значки «Я не беру хабарів». Кожен охочий може підійти до нас (Інститут міста – ред.) і взяти такі значки, до значків ще додаються наклейки «Територія вільна від корупції». Їх можна наклеїти на дверях чи біля робочого столу і показати людям, що ви справді прагнете змін», – розповіла tvoemisto.tv керівник проекту «Підвищення рівня управлінської цілісності Львівської міської ради» Ірина Фогел.

Ірина Фогел/tvoemisto.tv

За її словами, таких значків надрукували 300, приблизно 150-200 уже розібрали. Роздавати їх почали з 30 квітня. Брати собі такий значок не обов’язково – це справа добровільна. Як зазначила Ірина Фогел, якщо усі значки розберуть, у червні або липні їх додрукують.

У рамках проекту також проводять тренінги по методиці прийняття морально правильних рішень для усіх працівників міської ради. Тренінги, за словами Ірини Фогель, проводять голландські та українські тренери, які вишколені голландськими експертами. За час проекту пройшло приблизно 600-650 таких тренінгів. До кінця проекту їх мають пройти всі працівники і керівництво мерії.

Галина Бордун, начальник відділу кадрів Львівської міськради, носить значок з написом «Я не беру хабарів» вже кілька днів, відтоді, як їх почали роздавати.

За її словами, значків виготовили навмисно менше, ніж є працівників мерії, і зробили це для того, щоб люди зробили свій крок добровільно.

Галина Бордун/tvoemisto.tv

«Значок символічний, якщо ти його чіпляєш, то береш на себе відповідальність. Ти не просто чіпляєш значок, а чіпляєш значок і говориш: «Я несу відповідальність за те, що ви не будете бачити в моїх діях того і того». Ми дуже часто розглядаємо корупцію, як момент отримання коштів. Але корупцією є, коли ти вирішуєш підписати документ зараз, чи за три години, вирішуєш підписати саме той документ, чи надаєш перевагу якомусь іншому, даєш комусь повністю інформацію, чи частину інформації. Сказати, що ми з завтрашнього дня можемо змінити все, це себе обдурити, але зараз ми побачили що люди готові мінятися. Мова йде про зміну мислення», – розповіла Галина Бордун. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!