Працівники львівської швидкої призупинили італійський страйк

4167 0
В.о керівниці львівської станції ЕМД усунули від посади, а працівникам обіцяють підвищити зарплати.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

Працівники Центру екстреної меддопомоги Львівщини призупинили запланований італійський страйк до невизначеного терміну. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лікар невідкладних станів Центру Степан Железняк.  

За результатами вчорашньої зустрічі з першим заступником начальника департаменту охорони здоров’я Львівщини Андрієм Васько, сторони дійшли спільного компромісу.

На вимогу колективу Львівської станції ЕМД, в.о. керівниці Львівської станції ЕМД Наталію Поважук усунули від посади, яку вона займала 14 років. Тепер їй запропонують іншу посаду в Центрі, яка не пов’язана з оперативним керівництвом станції. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив в.о. генерального директора Центру екстренної меддопомоги Ярослав Пилипець.

Читайте також: Три причини, чому швидка у Львові може не приїхати вчасно

«Враховуючи вкрай напружену ситуацію в колективі, адміністрацією центру прийнято рішення щодо зміни керівника Львівської станції ЕМД. Відповідні юридичні дії виконано. Наталії Йосипівні буде запропоновано іншу посаду в центрі, яка відповідає її професійному рівню і не пов’язана з оперативним керівництвом Львівської станції. Ми вдячні керівнику Львівської станції за багаторічну сумлінну працю», – пише Ярослав Пилипець.

Крім того, вирішити всі матеріальні питання працівників спробують вже під час сесії Львівської обласної ради 12 березня. Нагадаємо, що за словами Андрія Васька, лікарям попередньо хочуть доплачувати 3,5 тис. грн, фельдшерам – 3 тис., а водіям – 2,5 тис. грн.

Як зазначив Степан Железняк, при будь-якому порушенні домовленностей, працівники готові розпочати «італійський страйк» і пікети.

Читайте також: У Львові запрацювала Центральна диспетчерська швидкої допомоги

Нагадаємо, 11 лютого відбулась зустріч працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області з керівництвом ЛОДА. Медики висунули низку вимог, серед яких збільшення оплати праці, фільтрація викликів, звільнення керівниці Львівської станції швидкої допомоги, закупівля нової форми тощо – і пригрозили початком «італійського страйку» з 1 березня.

Тоді керівниця департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак у коментарі Tvoemisto.tvзазначила, що гроші на доплати медикам шукають за рахунок скорочення інших видатків. Вона, у свою чергу, також мала питання до лікарів і наголошувала на тому, що потрібно провести незалежний аудит Центру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!