Працівники музею «Територія Терору» у Львові припинили страйк. Доповнено

2585 0
Проте якщо їхні умови не будуть виконані, вони готові його відновити.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Працівники музею «Територія Терору» у Львові припинили безстроковий страйк проти результатів конкурсу на посаду директора їхньої установи, які вони вважають нелегітимними. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Ми проводили зустрічі з представниками трудового колективу. Працівники музею подали свої зауваження, які зараз розглядає міська рада. Також вони мають змогу подати до суду та оскаржити результати конкурсу, якщо бачать на це підстави», – говорить він.

Читайте також: Охочі очолити органний зал мають час до 18 жовтня

За його словами, «Територія Терору» працює у звичному режимі, перешкоджання діяльності нової директорки Ольги Гончар немає.

Як розповів Tvoemisto.tv голова страйкового комітету трудового колективу, науковий співробітник музею Андрій Шуманський, працівники призупинили страйк на час переговорного процесу.

«Одним з пунктів наших вимог було створення міжфракційної комісії депутатів, які б розслідували цю ситуацію. І ми побачили, що багато депутатів зголосилися і висловили нам свою підтримку. У той же час Андрій Москаленко теж на неї погодився, додавши ще чиновників міської ради», – розповідає він.

За словами Шуманського, більшість трудового колективу готова відновити страйк, якщо їхні вимоги все ж не виконають. Також він наголосив, що протест відбувається не проти Ольги Гончар як керівника, а проти самого конкурсу, який вони вважають нелегітимним.

«Є призначення Ольги Гончар наказом управління культури. Формально ми працюємо на час призупинення страйку, виконуємо свої зобов'язання перед партнерами, займаємося проектами, які почали ще раніше», – каже Андрій Шуманський.

Нагадаємо, що 7 вересня за результатами засідання конкурсної комісії директоркою музею «Територія Терору» стала Ольга Гончар. Ще один кандидат на посаду – в. о. директора Володимир Довжинський – зняв свою кандидатуру, вважаючи конкурс нелегітимним. З тієї ж причини у конкурсній комісії відмовилися брати участь три члени трудового колективу. Пізніше працівники музею висунули вимогу скасувати результати конкурсу та оголосили бестроковий страйк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!