Працюватимуть лише безпечні. Хто перевірятиме готелі на Львівщині на дотримання санітарних вимог

2292 0
Готелі в Україні можуть відкритись після 22 травня.
фото: Вікторія Андрєєва

фото: Вікторія Андрєєва

Із 22 травня уряд прогнозує новий етап послаблення карантинних обмежень, на якому зможуть відкритись готелі (окрім хостелів). Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Холод розповів Tvoemisto.tv, хто стежитиме за тим, аби готелі Львівщини відповідали нормам епідеміологічної безпеки та працювали за правилами.

Перевірятиме не тільки поліція, але й штаби при адміністраціях.

«Ніхто не відміняв штабів, які ми формували. Працює обласний штаб із ліквідації надзвичайної ситуації, який очолює Іван Собко. У них є можливість перевіряти місцеві заклади. Або комісії ТЕБ і НС (техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій – ред.), що є у кожному районі і що затверджують умови для роботи. Якщо є протокол про порушення, то «ліквідаційна комісія» уповноважена буде закривати такі заклади», – каже Юрій Холод.

Він додає, що коронавірус у червні не зникне і в новому режимі потрібно буде працювати щонайменше протягом літа.

Читайте також: Перукарям могли дозволити стригти людей на вулиці. Галина Слічна про нові правила і перевірки у Львові

Юрій Холод також говорить, що в області напрацьовують алгоритми дій на випадок, коли у туриста можуть виявити Covid-19: куди його скеровувати, де йому робитимуть ПЛР-тести.

Детальніше про туризм на Львівщині в умовах карантину читайте в матеріалі Tvoemisto.tv Карантин у Карпатах. Як працюватимуть готелі та екосадиби.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!