Право, інженерія і філологія. У МОН назвали найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності

2138 0
Цього року комп’ютерні науки не ввійшли у першу трійку, а от середня освіта посіла 5 місце.
Фото: clutch.ua

Фото: clutch.ua

2 серпня завершився основний етап вступної кампанії – подання електронних заяв на вступ до закладів вищої освіти. Так, зареєстрували понад 1 млн е-заяв, – повідомляє пресслужба МОН.

Найпопулярнішою спеціальністю цьогорічного вступу стало право, на нього подало заяви більше 116 тисяч вступників, другим став менеджмент, який має 92 тисячі абітурієнтів. Трійку лідерів замикає філологія із 76 тисячами. На відміну від минулого року, комп’ютерні науки не потрапили у ТОП-3 і займають 4 позицію із кількістю заяв вступників – 63 тисячі.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

У ТОП-10 за кількістю поданих заяв також увійшла вчительська спеціальність – середня освіта, економіка, інженерія програмного забезпечення, фінанси, банківська справа та страхування. А замикають десятку психологія та маркетинг.

Водночас лідерами серед вишів за кількістю поданих заяв стали Київський національний університет імені Тараса Шевченка із більше ніж 56 тисячами заяв та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» із 46 тисячами.

Нагадаємо, що Львівський національний університет імені Івана Франка та Національний університет «Львівська політехніка» також ввійшли до ТОП-10 найпопулярніших вишів за кількістю поданих абітурієнтами заяв, посівши 3 та 4 місця відповідно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!