Правоохоронці нагадали про заборону салютів і феєрферків у період свят

1853 0
Порушників, які ігноруватимуть обмеження притягуватимуть до адміністративної відповідальності.
Фото: Олексій Білошицький/Facebook

Фото: Олексій Білошицький/Facebook

В Україні використання піротехнічних виробів у період свят – заборонене. Порушників, які ігноруватимуть обмеження притягуватимуть до адміністративної відповідальності. 

Джерело: перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький у Facebook

«На мою думку, цього року було і так достатньо вибухів та пострілів. Не розумію, кому ще не вистачило… У більшості областей України обласні військові адміністрації ухвалили рішення про заборону використання піротехнічних виробів. У Києві – також заборонено. Думаю, що найближчими днями заборона діятиме по всіх областях», – сказав він.

Він зазначив про відповідальність за кількома статтях Кодексу про адміністративні правопорушення. Також він нагадав, що комендантська година не скасована в жодному регіоні й вона діє в тих самих часових рамках, що і раніше – у новорічну ніч також.

Читайте також: Стало відомо, чи скасують комендантську годину на Львівщині у новорічну ніч

Відповідальність за порушення

За порушення законодавства та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:

  • стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності). Штраф від 17 до 34 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини й грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

  • стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях). Штраф від 85 до 255 гривень для громадян, від 255 до 510 гривень на посадових осіб та громадян.

  • стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів). Штраф від 272 до 1700 гривень з конфіскацією піротехнічних засобів.

  • стаття 296 КК України (Хуліганство). Накладення штрафу від 17 до 34 тисяч або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Читайте також: Скільки львів'яни відпочиватимуть у січні. Календар вихідних

«Давайте будемо більш відповідальними, не тільки через закон, а ще й через повагу до інших. Багато кого ці петарди чи салюти можуть сильно налякати, як мінімум. Не кажучи вже про все інше. Тому, реагувати будемо відповідно. Ми всі обов’язково запустимо салюти, коли настане час. Час Перемоги!», – зазначив Олексій Білошицький.

Нагадаємо, в Україні в новорічну ніч проти 1 січня комендантську годину не скасують. Правоохоронці перевірятимуть та затримуватимуть порушників. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!