Львівська облрада на сесії заслухає про переслідування волонтерів

1428 0
Волонтерська спільнота прийшла до облради з вимогою внести звіт правоохоронців у порядок денний чергової сесії.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

На черговому сесійному засідання Львівської облради, що відбудеться 20 вересня, депутати планують заслухати інформацію правоохоронних органів влади про ситуацію щодо обшуків та арештів осіб, які займаються волонтерською діяльністю на Львівщині. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

Читайте також: Обшуки в Літинського. У поліції Києва повідомили про викриття шахрайської схеми

Відповідне рішення прийняли на засіданні президії Львівської обласної ради 9 вересня. Зі слів очільниці ЛОР Ірини Гримак, облрада не стоятиме осторонь та пропонує майданчик для діалогу усім сторонам, щоб волонтери займалися своєю діяльністю за зрозумілими та чіткими правилами, а правоохоронці відповідно здійснювали контроль.

Як повідомляв волонтер та голова політради УГА Ростислав Коваль, волонтерська спільнота вимагає від Львівської обласної ради внести у порядок денний наступного пленарного засідання позачергового звіту представників усіх правоохоронних органів щодо ситуації, яка склалася на Львівщині з переслідуваннями волонтерів з боку силових структур.

Нагадаємо, вранці, 8 вересня Святослав Літинський повідомив, що до нього прийшли з обшуками. Самого чоловіка вдома не було, він поїхав за кордон за черговим автомобілем для ЗСУ. Двері поліції відчинила його дружина. Відомо, що раніше Голосіївський суд міста Києва видав ухвалу про проведення обшуків в активіста та волонтера. Зі слів Літинського, неодноразово його та інших львівських волонтерів намагалися спровокувати, пропонували продавати гуманітарну допомогу. Тепер, імовірно, через те, що нічого раніше не вдалося зробити, вирішили «прийти і щось знайти».

Читайте також: У Львові провели обшуки у ще одного волонтера

Відомо також, що з обшуками того ж дня прийшли також до ще одного львівського волонтера Назарія Островського. Про це він він написав на своїй сторінці.

Нагадаємо, що у завезенні автівок під виглядом гуманітарної допомоги підозрюють відомого львівського художника Олеся Дзиндру. 30 серпня Галицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу волонтерам Олесю Дзиндрі та Юрію Музичуку та відпустив їх під особисті зобов’язання терміном на один місяць. 31 серпня у Львові провели обшуки на підприємстві у волонтера Олега Яницького. Бійці поліцейського спецпідрозділу КОРД, слідчі та інші представники правоохоронних органів приїхали на підприємство, зазначивши, що обшуки не пов’язані з роботою підприємства, а з гуманітарною допомогою.

Водночас, учора, 7 вересня, до Львова прибув міністр оборони України Олексій Резніков, який вручив нагороди та почесні відзнаки львівським волонтерам, які активно допомагають Збройним силам України.

Також нагадуємо, що про волонтерство, перешкоджання з боку держави, загрози порушення кримінальних справ і засилля російської мови читайте в інтерв’ю Святослава Літинського у програмі «Тема тижня» на Tvoemisto.tv.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!