Правоохоронці у Львові перевірили заклади, де може бути незаконний гральний бізнес

3394 0
В Управлінні захисту економіки кажуть, що за поданими адресами продають державні лотереї.
Фото: espreso.tv

Фото: espreso.tv

Юридичний департамент ЛМР повідомив у відповідь на запит Tvoemisto.tv, що в місті діють 179 закладів, де під прикриттям національної лотереї ймовірно працюють гральні заклади. Проте в Управлінні захисту економіки у Львівській області стверджують, що це не так.

Керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич у коментарі Tvoemisto.tv розповіла, що заклади можуть мати ліцензію на лотерейну діяльність, а насправді там часто є гральні автомати, діяльність яких заборонена законом.

«Ми створили комісію на виконання останнього рішення виконкому щодо заборони грального бізнесу у Львові і працюватимемо далі. Будемо домагатись, щоб ці заклади перевірив відповідний ліцензуючий орган на наявність ліцензії. Тобто, вони мають ліцензію на діяльність лотереї, а насправді там все відбувається інакше. Будемо регулярно писати в поліцію, встановимо соціальну рекламу про те, що це не заклад національної лотереї, а гральний заклад. Також ми ухвалили рішення про демонтаж чотирьох МАФів, де були незаконно встановлені гральні автомати. Будемо шукати якісь нестандартні способи вирішення проблеми, тому що нам законодавство дає мало варіантів для врегулювання ситуації», – каже Гелена Пайонкевич.

Вона додає, що департамент економіки ЛМР неодноразово звертався щодо цих закладів у поліцію, в управління ДФС у Львівській області та в прокуратуру.

Читайте також: У Львові викрили мережу з шести порностудій. Фото

Натомість в управлінні захисту економіки у Львівській області у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv повідомили, що розглянули звернення від посадовців ЛМР і провели перевірку закладів за поданими адресами.

«За вказаними адресами розташовані пункти розповсюдження державних лотерей підприємства зі 100% іноземними інвестиціями "Українська національна лотерея" та ТзОВ "М.С.Л", які здійснюють діяльність на підставі ліцензій, виданих Міністерством фінансів України», – ідеться в документі, де також зазначається, що лотереї не належать до грального бізнесу і законом не заборонені.

Правоохоронці повідомили, що загалом у Львові є 202 розповсюджувачі лотерей «Українська національна лотерея»: «Золотий кубок» – 47, «Космолот» – 42, «Лото Платинум» – 45, «Парі матч» – 5, «База бет» – 4, «Фаворит спорт» – 25, ТОТО «Фортунаlive» – 34. Також є 37 розповсюджувачів від ТзОВ «М.С.Л.»: «Лото маркет» – 25, «Лото золото» – 6, «Спортліга» – 6.

Читайте також: У Львові викрили поліцейських у покриванні злодіїв на залізничному вокзалі

Водночас в УЗЕ повідомили, що в червні 2018 року скерували до суду матеріали кримінального провадження щодо злочинної групи з 21 людини, яких обвинувачували в порушенні Закону «Про заборону грального бізнесу в Україні». Ця група організувала мережу підпільних гральних закладів у Львові. У вересні ж правоохоронці викрили два підпільні гральні заклади – в Брюховичах і в Стрию, у жовтні – ще п'ять: два у Львові (на вул. Словацького та Науковій) і три в області. Загалом вилучено 152 одиниці обладнання, що використовували незаконні заклади.

Нагадаємо, 18 грудня виконавчий комітет ЛМР ухвалив рішення про заборону грального бізнесу.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!