Правоохоронці встановили 7 осіб, які "мінували" Львів

1715 0
Від початку 2014 року до правоохоронців надійшло 52 неправдивих повідомлення про замінування, найбільше їх було у липні-серпні.
Фото: pravda.lutsk.ua

Фото: pravda.lutsk.ua

Частину повідомлень про замінування у Львові, а саме 27, було отримано із Луганської області, повідомив начальник штабу ГУ УМВСУ у Львівській області Юрій Гладун під час прес-конференції сьогодні, 28 серпня, інформує Вголос.

За його словами, у більшості випадків такі дзвінки роблять для того, щоб залякати мешканців та гостей Львова. Хоча бувають випадки, коли «мінери» не можуть пояснити мотивів своїх дій. 2 рази об’єкти у Львові «мінували» психічнохворі люди і один раз – дитина.

Юрій Гладун зазначив, що визначити місце, звідки телефонують особи, які повідомляють про замінування, міліціонерам не надто важко. Крім того, правоохоронці записують усі дзвінки, які надходять у їхню службу і навіть створили фонотеку голосів «мінувальників», щоб мати змогу порівнювати та аналізувати ці дані.

За словами міліціонера, вже вдалося встановити особи 7 людей, які повідомляли про замінування. Неповносправних мешканців Львова та дитину звільнять від відповідальності, а справи решти "мінерів" – направили до суду. За надання неправдивої інформації цим людям загрожує штраф або позбавлення волі.

Читате також: Масові повідомлення про замінування у Львові – від жартівників і психічно хворих 

"Раніше до покарання за надання неправдивої інформації про замінування ставилися поблажливіше і обмежувалися штрафами. Однак зараз, враховуючи ситуацію, яка є у державі, псевдомінерам загрожує кримінальна відповідальність і позбавлення волі", – наголосив Юрій Гладун.

Він додав, що міліціонерам вже навіть вдалося визначити конкретне місце, звідки надходили дзвінки про замінування у Львові із Луганської області, однак встановити та затримати особу наразі не можливо. 

Нагадаємо, у Львові за 18-20 липня у Львові надійшло 7 повідомлень про замінування різноманітних об'єктів. Правоохоронці вибухівки не знайшли. 

Що робити, якщо ви знайшли вибухівку, читайте тут

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!