Правоохоронці встановили обставини запуску ракет по ТЦ у Кременчуці. Відео

1160 0
На відео, яке зафіксувало момент ракетного удару, чітко видно, що окупанти влучили саме у цивільні об’єкти, зокрема у ТЦ.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

Служба безпеки України збирає докази, які підтверджують, що окупанти свідомо вчинили кривавий воєнний злочин у Кременчуці. Дані свідчать, що запуск ракет типу «Х-22» відбувся зі стратегічних бомбардувальників «Ту-22М3», які злетіли з військового аеродрому «Шайковка» у Калузькій області. Самі ж ракети випустили у повітряному просторі Курської області рф. Про це повідомив Голова Служби безпеки України Іван Баканов.

На відео, яке зафіксувало момент ракетного удару, чітко видно, що окупанти влучили саме у цивільні об’єкти, зокрема у ТЦ. Про це свідчать кадри з камер спостереження всередині торгового центру та навколо нього – там перебувало багато відвідувачів. Також супутникові знімки дозволять подивитись на Кременчук до та після обстрілу. Більш того – є можливість навіть порівняти кількість автомобілів, які, зазвичай, були на парковці ТЦ у різний проміжок часу. Тобто будь-які вигадки російської пропаганди спростовуються фактами, які легко перевірити.

Що стосується обстрілу Кременчуцького заводу дорожніх машин, то жодних складів із військовою технікою там не було. Насправді, підприємство займалось виробництвом асфальтозмішувальних установок.

Читайте також: Ховайтеся. Ви не знаєте, куди прилетять ці кляті ракети

«Якщо виходити з логіки окупантів, то небезпеку для них становлять полиці супермаркетів і навіть асфальтозмішувальні установки. Армія росії – це збіговисько терористів, які обов’язково отримають покарання за свої злочини. Всі докази наразі ретельно документуються», – додав Іван Баканов.

Нагадаємо, що 27 червня росія завдала ракетного удару по ТРЦ у місті Кременчук на Полтавщині. На момент обстрілу у приміщенні торгового центру перебували більше тисячі людей. СБУ розпочала розслідування ракетного обстрілу цивільних об’єктів у Кременчуці. Провадження відкрили за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!