Правоохоронці затримали львів’янина, який здавав в оренду неіснуючі будинки в Карпатах

1032 0
Чоловік використовував банківські картки, відкриті на чужі імена, а також інші способи щоб приховати свою особу.
фото: pinterest.com

фото: pinterest.com

35-річного львів’янина, якого раніше неодноразово притягували до кримінальної відповідальності, затримали за шахрайство. Зловмисник розміщував на тематичному сайті оголошення про оренду будинків та котеджів, зокрема, у Карпатах, отримував завдаток, після чого припиняв спілкування з замовниками. Про це повідомляє пресслужба ГУ Національної поліції Львівської області.

Кошти, отримані в якості завдатку, він привласнював. Передоплата за оренду помешкань становила від 1,5 до 3 тисяч гривень. Чоловік використовував банківські картки, відкриті на чужі імена, а також інші способи щоб приховати свою особу. Жертвами шахрая стали понад 20 людей.

Читайте також: Знайти квартиру у Львові: 5 шахрайських схем і як їх оминути

Під час санкціонованого обшуку, поліцейські вилучили у зловмисника мобільні телефони, картки операторів мобільного зв’язку, флеш-накопичувачі та інші речові докази його причетності до вчинення кримінального правопорушення. Того ж дня слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

Окрім того, зловмисник перебував у розшуку за скоєння пограбування. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення грошової застави.  Досудове розслідування триває.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!