Правоохоронці затримали підозрюваного у викраденні Вербицького та Луценка

3650 0
Ігор Луценко вважає, що затриманий може бути сполучною ланкою між рядовими тітушками та їхніми замовниками
фото: photo-lviv.in.ua, nebesnasotnya.in.ua

фото: photo-lviv.in.ua, nebesnasotnya.in.ua

Генпрокуратура та МВС затримали підозрюваного у викраденні активістів Євромайдану киянина Ігоря Луценка та львів’янина Юрія Вербицького, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Спільними зусиллями ГПУ та МВС затримано і рішенням Печерського суду арештовано підозрюваного у викраденні в січні 2014 активістів Майдану Ігора Луценка та Юрія Вербицького», — написав генеральний прокурор на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Юрій Луценко не вказав прізвища затриманого. Натомість адвокат євромайданівців Євгенія Закревська повідомила, що йдеться про Олександра Волкова. За її даними, в суботу вранці у Волкова провели обшуки, за результатами яких і було ухвалено рішення затримати його.

Читайте також: Одна зі шкіл Львова носитиме ім’я героя Небесної сотні

Також Закревська повідомила, що суд взяв Волкова під варту на 60 днів без права внесення застави.

Натомість один із викрадених Ігор Луценко на своїй сторінці у «Фейсбук» написав, що Волков може бути довіреною особою «спиртового короля часів Януковича Олексія Чеботарьова».

«За вказівками Чеботарьова було організовано ряд викрадень активістів Майдану. 
Вербицький загинув через травми, котрі завдали йому викрадачі…Волков – це ланка між рядовими тітушками, може дати чіткий вихід на Чеботарьова та Зубрицького з Захарченком» -- написав Ігор Луценко.

Нагадаємо, Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали невідомі  з лікарні у Києві 21 січня 2014 року.

Наступного дня тіло Юрія Вербицького було знайдено в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області зі слідами тортур.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!