Православна церква може внести зміни до календаря

4707 0
Митрополит Епіфаній не виключає перенесення деяких церковних свят.
фото: офіційний сайт Президента України

фото: офіційний сайт Президента України

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній не виключає перенесення деяких церковних свят. Про це він повідомив під час візиту в Чернівці учора, 16 лютого, передає «Укрінформ».

За його словами, реформи в Православній церкві будуть відбуватися поступово і нешвидкими темпами.

«Я вірю, що навіть у питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни, як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки що не на часі. Ми повинні проводити просвітницьку роботу, пояснювати, щоб український народ розумів, що календар — це не догма», — каже він.

Читайте також: Двері нашої Церкви відчинені, — владика Димитрій про Томос та Московський патріархат

Додамо, що з 2017 року Різдво 25 грудня є державним вихідним днем.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля майбутньої Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-літній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 6 січня Православна церква України отримала Томос. 3 лютого відбулася інтронізація митрополита Київський і всієї України Епіфанія.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!