Православна церква поступово поновлює богослужіння за участю вірян

1704 0
Якщо храм уже заповнений, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на його території із дотриманням соціальної дистанції.
Фото: rferl.org

Фото: rferl.org

Через поступове пом'якшення карантину Православна церква України віднині, 22 травня, поступово поновлює богослужіння за участю прихожан у регіонах, де епідеміологічна ситуація стає кращою. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

У ПЦУ наголошують, що під час перебування у храмах потрібно буде дотримуватися карантинних вимог. Зокрема, перед тим, як піти на богослужіння, людям слід виміряти температуру. Богослужіння у храмах дозволено за умови участі не більше однієї людини на 10 квадратних метрів площі.

Читайте також: У яких районах Львівщини найбільше хворіють на коронавірус

Якщо храм уже заповнений, інші віряни можуть брати участь у богослужінні на його території із дотриманням соціальної дистанції.

Священнослужителів просять попередньо позначити місця для зручності та безпеки вірян і по можливості розташувати на вулиці засоби трансляції. Причастя буде, як і раніше, подаватися кожному окремо в руки. Перед самим таїнством як священник, так і миряни мають продезінфікувати руки.

Усіх священнослужителів ПЦУ закликає вірян дотримуватися соціальної дистанції як всередині, так і на вулиці, звершувати богослужіння згідно з усіма заходами безпеки, зокрема забезпечити храми антисептиками і масками.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!