Правила життя львів’янки. Галина Шиян

9870 0
Письменниця, перекладачка, 36 років. «Я абсолютна чайперсон. Я не люблю каву і не їм шоколаду».
фото: Дарини Романець

фото: Дарини Романець

ЛЬВІВ ІДЕАЛЬНИЙ для створення життєвого комфорту, де можна скрізь ходити пішки, жити у старій забудові. Таку нерухомість важко знайти в інших містах.

ЩОБ ВІДЧУТИ МІСТО, треба побути його мешканцем, а не лише відвідати «Криївку».  Одразу змінюється темп, коли йдеш кудись у справі.

ДЛЯ МЕНЕ львів’янкою бути складно. У Львові є ефект вакууму. Час від часу тут важко дихати. Львів – певний компроміс, складні стосунки.

Я ГУМАНІСТИЧНИЙ МІЗАНТРОП. Я підтримую всі ідеї гуманізму, але не вір'ю в людей,  як в позитивну істоту, тому що вони  постійно створюють навколо себе деструкцію.

ПРИСТРАСТЬ – це життєва динаміка, яка спрямована на отримання задоволення від життя. Свобода – це коли ти відчуваєш, що створюєш щось і не маєш рамок.

У МЕНЕ Є ПОТРЕБА час від часу фотографуватися голою. Якщо мій партнер цього не розуміє, він не розуміє моїх потреб. Може бути 20 стосунків за все життя, але якщо вони обмежують тебе, то вони – зайві.

Я ПОСТІЙНО балансую між робочим, творчим і мамським.

ЛЬВІВ – МІЙ ФІЗИЧНИЙ ДІМ. Але я мушу їхати звідси, щоб відчути натхнення. Це місто дуже консервативне. Тут можна дозволити собі якесь хуліганство, але немає повної свободи.

ЖИТТЄВІ ДРАМИ ПОТРІБНІ для творчості. Щоб чіпляло, мають бути страждання. Але чи можна без цього бути щасливим? Сподіваюся є люди, які можуть.

ЛЬВІВ’ЯНИ ПЕРЕБУВАЮТЬ під великим впливом церкви і родини. Тут є позірна моральність і позірна ґречність. Але місто багате на снобство. Це мікс, який створює ефект містечковості. З одного боку з тобою всі чемні і виховані, а з іншого – ти ніколи не знаєш, що говорять у тебе за спиною.

Я ДОЛАЮ СНОБСТВО  до інших регіонів через свої провінційні комплекси.

ЖИТТЯ – це лотерея дитячих травм.

ЛЮБИТИ ЛЬВІВ можна, якщо ти тут виріс не в ті періоди, коли ти соціопат. 

Я АБСОЛЮТНА чайперсон.  Я не люблю каву і не їм шоколаду. 

Читайте також: Правила життя львів'янина. Андрій Москаленко

 

Дар’я Романець, Дніпропетровськ-Львів для Tvoemisto.tv

 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!